SEAT Cupra Cup

SEAT Cupra Cup: Sandra van der Sloot en Sheila Verschuur winnen twee-uursrace

480_seat_podium_2

Sandra van der Sloot en Sheila Verschuur hebben de eerste race tijdens de Trophy of the Dunes gewonnen. De snelle dames waren gestart als derde en wisten gedurende de race naar voren te rijden. Tom Coronel reed in de eerste helft van de race vanaf de zesde positie naar de leiding, maar kon die niet vasthouden. Hij maakte een pitstop als derde en gaf het stuur over aan Renate Sanders. Die kon het tempo van de kopgroep goed volgen en kwam uiteindelijk als derde over de streep. Ferry Duivenvoorde en Ronald Morien gingen lang aan de leiding, maar kregen problemen bij hoge toerentallen en konden de snelheid daardoor moeilijk volgen. Een kwartier voor het einde van de race zagen zij Sheila Verschuur langszij komen en konden de SEAT nog als tweede over de finish brengen.


Tekst: Marco Antheunisse, fotografie: Limpe Iven

Bij de start is equipe Quint/De Groot beter weg dan Morien/Duivenvoorde, zij gaan ook als eerste de Tarzanbocht in. Morien/Duivenvoorde zet hem er daar echter alweer naast en gezamenlijk weten zij al in de eerste ronde los te komen van de achtervolgers. Dat komt ook omdat de Verschuur/Van der Sloot zich een aandringende Tom Coronel van het lijf moeten houden. Dat lukt niet, want op start/finish weet de man met de meeste SEAT-ervaring de dames te passeren.

Equipe Schilperoort/Heuser weet al in de eerste ronde aan teamgenoten Hoeksema/Oudshoorn voorbij te gaan, deze hebben waarschijnlijk een probleem want ze vallen steeds verder terug. Niet voor de eerste keer dit seizoen, helaas voor hen, technische problemen blijven dit team achtervolgen. Jammer, want vorig seizoen leken zij de aansluiting met de kop te hebben gevonden.

Tom Coronel is op dreef, ook Engel/De Groot moet voor de witte SEAT met nummer 8 wijken. De jacht op Morien/Duivenvoorde is geopend. Na vijf ronden is het gat 2.484 sec., Engel/De Groot volgt op 6.661 en Van der Sloot/Verschuur op 10.886. In de zevende ronde is het zover, Coronel passeert Morien/Duivenvoorde en lijkt weg te kunnen lopen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet