Benelux Racing League

BRL: Crevels knokt naar zege, Hanssen naar eerste triomf

In een enerverende BRL-V6 race heeft Donny Crevels de zege gepakt. Onder natte omstandigheden vocht hij zich knap langs Sander van Es en Junior Strous. Marc Goossens en Jaap van Lagen fishisten daar kort achter. In de BRL-Light klasse behaalde Joey Hanssen zijn eerste zege. Hij weerstond in de slotfase de druk van Henry Zumbrink. Gaby Uljee eindigde de race als derde.

Tekst: Maarten Overdijk
foto's: Tim Böhme


Donkere wolken pakken zich samen vlak voordat de BRL bolides zich naar de grid kunnen begeven, maar nog voordat de wagens daar zijn gearriveerd, vallen de eerste druppels al. De regen zet door en noodzaakt de wedstrijdleiding om de start van de race uit te stellen en alle teams en rijders de gelegenheid te geven om regenbanden te monteren.

BRL-V6: Strous behoudt leiding bij de start
Na twee opwarmronden en iets meer dan tien minuten vertraging is de start een feit. De baan is nat, maar het is inmiddels gestopt met regenen. Niels Bouwhuis haalt de start echter niet. Tijdens de eerste opwarmronde valt hij stil met een losgelopen linker achterwiel. Bij de start houdt Strous de binnenkant dicht. Achter hem rijden ze vier dik op de eerste bocht af, maar het gehele veld komt er ongeschonden doorheen. Sandor van Es grijpt daar de tweede plaats voor de goed gestarte Marc Goossens. Donald Molenaar heeft het moeilijk. Hij valt terug naar de zevende positie, heeft een beschadigde voorbumper en belandt in de openingsfase enkele keren kortstondig naast de baan.

crevels

Vanaf de vierde ronde opent Van Es de aanval bij Strous. De strijd tussen de teamgenoten geeft Donny Crevels en Marc Goossens de gelegenheid om aan te sluiten. Strous laat op de natte baan zien een goede drifter te zijn, maar verliest er wel enkele plaatsen mee. Hij zakt terug naar de vierde positie. In de achtste ronde opent Donny Crevels de aanval op de koppositie van Van Es, maar het is Goossens die bij het ingaan van ronde tien de leiding lijkt te grijpen. Een fel gevecht tussen de top vier volgt, waarbij Goossens weer snel terugzakt naar de derde plek.

In de slotfase rijdt Crevels weg van zijn achtervolgers en stelt daarmee de overwinning veilig. Van Es behoudt de tweede positie, voor Junior Strous die in de slotfase de laatste podiumplaats van Marc Goossens afpakt. BRL-V6 debutant Jaap van Lagen eindigt zijn race op een vijfde positie.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet