DTM

DTM/Champcar: Groeten vanaf de Nürburgringnbr9

Om 17.00 uur begonnen zoals elke dag de zogeheten "Touristenfahrten", het vrij rijden op de Nordschleife voor personenauto's en motoren. Dit busje op de parkeerplaats duidde op de aanwezigheid van Champ Car-teams, die van de vrije dagen tussen Zolder en Assen gebruik maakten om het unieke circuit te leren kennen.

nbr9b

nbr6

En inderdaad ontdekten we al snel Christian Geistdörfer (geheel links), de manager van onze eigen Robert Doornbos. Geistdörfer viert dit jaar trouwens een bijzonder jubileum: het is precies 25 jaar geleden dat hij samen met Walter Röhrl met de Opel Ascona 400 het wereldkampioenschap in de rallysport veroverde. Inmiddels heeft hij zijn sporen verdiend als manager in de autosport. Hij nam enkele teamleden van Doornbos' team Minardi USA mee om hen de Nordschleife te laten zien. Naast Geistdörfer op de foto van links naar rechts engineer Rob, crewchief Louis, monteur William en data-specialist Foggy.

nbr7

Nog een bekend gezicht, achteraan in het rijtje wachtend voor de kaartjesautomaat. Is dat niet? Inderdaad, Justin Wilson was er ook.

nbr8

Onvoorstelbaar overigens wat er allemaal voor auto's op de Nordschleife rondrijden. Er was een Tsjechische groep met een Porsche 911 GT3 RS, een nieuwe Ford GT40, twee Ferrari's en deze Lamborghini.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet