DTM

DTM/Champcar: Groeten vanaf de Nürburgringnbr1

Opel had de Nordschleife twee dagen lang afgehuurd voor de laatste selectieronde van het OPC Race Camp, een talentenjacht voor normale automobilisten, die via een strenge selectie kans maken op deelname aan de 24 Uur van de Nürburgring van volgend jaar met twee Astra OPC's. De eerste oproep leidde tot 18.500 reacties van kandidaten. Daarvan mochten er 500 naar de eerste selectieronde in het Opel-testcentrum Dudenhofen, waarna er 100 overbleven. Die konden voor de volgende ronde aantreden op het Grand Prix-circuit van de Nürburgring, waar er 20 werden uitgezocht. Die beste 20 kregen begin juli een racecursus en mochten nu bij de laatste selectie op de Nordschleife laten zien wat ze kunnen. Er blijven er in totaal tien over, waaruit twee teams voor de 24 Uren gevormd worden. Alle kandidaten wilden natuurlijk graag even op de foto met initiatiefnemer Manuel Reuter en de aanwezige DTM-coureurs.

nbr5

Later volgde er nog een groepsfoto met Alain Visser, lid van de raad van bestuur van de Adam Opel GmbH, en Dieter Bohlen, prominent jurylid van "Deutschland Sucht Den Superstar", de bij onze oosterburen mateloos populaire versie van "Idols".

nbr15

Gereden werd met standaard Astra OPC's, met 240 pk goed voor heel wat rijplezier op de Nordschleife. Voor de finale selectie, twee geklokte rondes op het 23 kilometer lange circuits, werden Astra's met rolkooi, racestoel en harnasgordel gebruikt. Dunlop leverde de straatbanden.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet