DNRT

DNRT: Column Rob Kamphues: Rollator gaat keurig aan de kant voor ambulance

Jeroen den Boer heeft voor DB Motorsport vrijwel in zijn eentje het podium van de 5-uursrace van Assen gehaald. Het 19-jarige talent was de snelste van het trio rijders in de vrije training, de kwalificatie en de race. Eigenhandig reed hij de auto van plek acht naar twee, en passant de snelste ronde van het hele veld neerzettend. Rollator Robbie Bergmans, de licht dementerende senior in het team, mocht aan het eind de tweede plek verdedigen, maar leverde die in aan Jabé Racing omdat hij dacht dat hij een sirene hoorde en dus keurig opzij ging voor de naderende ambulance.

Tekst: Rob Kamphues
Foto's: Fred Kamphues

portret_kamphues_helm2
Rob Kamphues.

Bewondering
Rob Kamphues keek vooral vol bewondering toe. Dankzij Jeroen – en een beetje dankzij Bergmans en een heel klein beetje dankzij Kamphues - staat de nr. 526 Golf TDI nu op een ongelofelijke derde plaats in het kampioenschap. Met nog twee races te gaan is alles mogelijk; kampioen worden in het eerste jaar à la Lewis Hamilton, of afzakken naar een plek buiten de topvijf.

Vergeet het raceverslag maar, vertel ons van de meisjes!
Nou ja, wie dat niet weet was er dus op de sponsordag kennelijk niet bij. Maar goed; op 19 augustus dus, was het groot feest op Zandvoort. Daar mochten alle genodigden, kennissen en iedereen die dit jaar van enige betekenis is geweest voor het team, meerijden in één van onze Seats. Meer dan honderd man, en inderdaad wat meisjes, hielden de mannen de hele dag druk bezig. En we hadden ook een prachtig spandoek zodat iedereen kon zien hoe mooi onze auto is.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet