Formula Renault 2.0

NEC Formule Renault 2.0: Paul Meijer test bij AR Motorsport

Na 2,5 jaar testte de 22-jarige Paul Meijer vorige week voor AR Motorsport. Het team strijdt met 3 auto’s in de Noord Europese Formule Renault 2.0-kampioenschap. Mede om wat meer feedback te krijgen, vroeg teameigenaar Ronald Heiligers Paul Meijer om de set-up van de auto’s weer eens grondig te testen.

Tekst en foto: PR

“Wij rijden dit seizoen met coureurs Gwendolyn Hertzberger, Dennis Retera en Kelvin Snoeks die ons ieder hun eigen ervaringen vertellen over hun rondjes op het circuit. Voor onze engineers is het soms moeilijk deze ervaringen om te zetten in de ideale set-up”, aldus Heiligers.

paul_meijer_armtest
Paul Meijer poseert bij zijn testwagen.

Paul Meijer reed al eerder bij AR Motorsport, waarvoor hij in 2003 een Nederlands kampioen binnensleepte en in 2004 deze prestatie net niet kon evenaren, doordat er wedstrijden samenvielen met het Europees kampioenschap. Van de zeven gereden wedstrijden won hij er destijds zes en werd één keer tweede. In het Europese kampioenschap 2004 eindigde Paul constant bij de eerste vijf in een sterk veld en beklom samen met mannen als Scott Speed, Simon Pagenaud en Pastor Maldonado regelmatig het podium.

Paul testte vorige week gedurende twee dagen voor AR Motorsport. Heiligers: “Het is mooi wat Meijer presteerde. Hij heeft toch ruim 2,5 jaar niet meer in de auto gezeten en al na zes rondjes had hij de pace weer helemaal terug. Paul is een technisch begaafde coureur, die ons uitstekende feedback heeft gegeven. Uiteindelijk zijn wij erin geslaagd weer aanzienlijk sneller te worden, hetgeen ons virtueel weer in een positie bij de eerste drie op de grid zou kunnen plaatsen.”

Meijer zelf was duidelijk in zijn element: “Het viel me op dat ik na zo’n lange afwezigheid alles zo snel weer oppakte. Ik heb het gevoel zelfs veel scherper te zijn. Gelukkig heb ik mijn conditie goed op peil gehouden.’’ Meijer denkt aan een terugkeer in de autosport en deze test geeft hem daarbij voldoende aanleiding.

Heiligers sprak de hoop uit dat dit talent uit Bilthoven zeker nog een keer de kans krijgt: “Paul Meijer is een miskend talent die zeker een kans verdient en het heel ver zou kunnen schoppen. Hopelijk loopt hij een sponsor met visie tegen het lijf.’’
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet