Formula Regional European

NEC Formule Renault 2.0: Hegewald bepaalt het tempo op de Nürburgring


Nick Catsburg kijkt al met al met gemengde gevoelens terug op het weekend. “De snelheid was dit weekend absoluut aanwezig, maar in de races had ik veel pech. In de eerste race zat ik in het juiste ritme, totdat ik moest uitwijken voor een crash voor mij. Ik kon alleen via het grind en daarna het gras de race voortzetten en viel hierdoor veel plaatsen terug. In de tweede race lag ik zesde totdat ik met mijn voorvleugel de curbstone raakte. Door toedoen van Joonas Kostiainen liep mijn voorvleugel nog meer averij op, waardoor ik op een dertiende plek bleef steken.”

nbr6

“Ik heb genoten van dit weekend,” zo blikt Stef Dusseldorp terug. “We hebben vooral veel over de set-up geleerd, want we misten in de kwalificatie en de eerste race vooral veel rechte lijn snelheid. In de tweede race pakten de veranderingen aan de auto goed uit. Ik heb echt lekker gereden en veel leuke duels uitgevochten.”

nbr5

Het laatste woord is aan de enige dame in het NEC Formule Renault 2.0, Gwendolyn Hertzberger: “Ondanks dat ik de races niet helemaal naar mijn hand heb weten te zetten, ben ik redelijk tevreden over het weekend. Na de vrije trainingen heb ik mijn stinkende best gedaan om me zo goed mogelijk te kwalificeren, maar wist niet de piek uit de banden te halen. De puzzelstukjes vielen gewoon niet op de juiste plaats. De grootste winst die ik heb geboekt is dat ik wel continu mijn hoofd erbij hield. Ik heb echt lekker gereden en veel leuke duels uitgevochten.”

De volgende races van het NEC Formule Renault 2.0 worden verreden op het circuit van Oschersleben op 29 en 30 september.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet