Formula Regional European

NEC Formule Renault 2.0: Hegewald bepaalt het tempo op de Nürburgring

Tobias Hegewald heeft goede zaken gedaan tijdens de vijfde ronde van het NEC Formule Renault 2.0 op de Nürburgring. De rijder van Motopark Academy mocht beide races vanaf pole position starten en reed twee keer onbedreigd naar de zege. Hiermee wist Hegewald zijn puntenachterstand op teamgenoot Frank Kechele te verkleinen naar 25 punten.

Tekst: Sander Dorsman
Foto's: Chris Schotanus en PR


nbr1

Niet alleen voor wat betreft de weersomstandigheden was het warm op de Nürburgring, ook op de baan ging het er behoorlijk verhit aan toe. Zoals eigenlijk het hele seizoen al het geval is, waren Frank Kechele en Tobias Hegewald ook op de Nürburgring een klasse apart. Achter hen was het een stuk spannender en stonden de wedstrijden bol van inhaalacties en felle gevechten. De eerste wedstrijd van het weekend begon al direct goed voor Hegewald en Kechele. Doordat achter hen enkele auto’s gespind waren, konden zij direct een forse voorsprong opbouwen. Nick Catsburg had minder geluk, hij moest vol in de ankers om de gespinde auto’s te ontwijken en viel zodoende terug naar de 19e positie. Na een volwassen inhaalrace kwam hij als 15e over de finish.

nbr2

Na een mindere kwalificatie vochten Dennis Retera en Stef Dusseldorp zich gedurende de race langzaam maar zeker richting het middenveld. Retera finishte uiteindelijk als veertiende, twee plaatsen voor Stef Dusseldorp. Romano de Ruit reed een goede race. De rijder van MP Motorsport haakte aan bij Giermaziak en was de gehele race in een fel gevecht met de Poolse coureur verwikkeld. De Ruit stuurde zijn gele bolide als elfde over de finish. Na 18 ronden boekte Tobias Hegewald zijn tweede zege van het seizoen. Het podium deelde hij met zijn teamgenoten Frank Kechele en Oliver Oakes.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet