Benelux Racing League

BRL: Molenaar en Zumbrink strijken met al het eremetaal (lang)


Weer die Noorman
Henry Zumbrink kreeg een behoorlijk déjà-vu in race 2. Net zoals eerder op de dag wist hij namelijk de aansluiting te vinden bij de laatste man van de BRL V6, Wim Noorman. En net als in race 1 kon hij er niet aan voorbij en zag hij de mensen achter zich weer dichterbij komen.

480_niet_voorbij_6719

Gaby Uljee en René Zwikker sloten aan bij Zumbrink, die daardoor ook flink moest spiegelen. Ook Joey Hanssen en Niels Hartvelt wisten de aansluiting bij de koplopers te vinden. Voor Zumbrink het sein om de V6-rijder snel te passeren, maar de snelle bolide was een onneembare hindernis voor de rijder.

Gelukkig voor Zumbrink had René Zwikker echter ook zin om te racen en in plaats van de aanval op de leiding te openen moest Gaby Uljee haar stek verdedigen. In eerste instantie slaagde zij hier niet in en pakte Zwikker de tweede plaats. Uljee liet echter niet met zich sollen en greep even later de tweede plaats weer terug. Voor Zwikker bleek het allemaal verspeelde moeite; zijn versnellingspook brak af en hij moest zijn auto in de pits parkeren.

480_panman1_8504

480_panman2_8507

480_panman3_8513

Roy Panman ging ook in de tweede race verder met zijn show om het publiek te vermaken.
Reed al twee maal vol door de grindbak van de chicane om daarna Habets in de rail te drukken


Nu ook eens die tweede
Wie de stand voorafgaand aan het Champcarweekend had bekeken had kunnen concluderen dat Zumbrink een constante coureur is. Niet alleen scoorde hij elk raceweekend 39 punten; ook won hij telkens de eerste race van het weekend en werd hij in de tweede race tweede.

480_uljee_henri

Als Zumbrink hier zelf in de auto ook aan had gedacht was hij misschien wel beginnen te zweten met Uljee in zijn spiegels, maar gelukkig voor de leider in het kampioenschap wist Uljee niet tot een geslaagde inhaalpoging te komen. Met de overwinning in race 2 op zak scoorde Zumbrink bijna optimaal; alleen het puntje voor de snelste ronde in race 2 moest hij laten aan Joey Hanssen.

480_hanssen_6866
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet