Benelux Racing League

BRL: Molenaar en Zumbrink strijken met al het eremetaal (lang)


480_start2_6546

Herkansing
‘Het beste moet je tot het laatst bewaren’, dat moeten de makers van het tijdschema in Zolder hebben gedacht. Want als afsluiter van het Champ Car-weekend mocht de BRL zijn tweede race verrijden. Voor de verliezers van de ochtend een goede mogelijkheid om de dag nog met een positieve noot te eindigen. Daarbij denken we vooral aan Donny Crevels, die in leidende positie uitviel en voorspelde in de tweede race misschien wel te kunnen oprukken naar plaats vier.

480_start_achter_8394

Nette start
Net als in de ochtend verliep ook de start van de tweede race bijzonder netjes. Nauwelijks werden er stootjes uitgedeeld in de eerste bocht, maar in bocht twee kwam Nelson van der Pol er bekaaid vanaf toen hij naar de buitenkant werd gedreven en door het gras moest. Daar moest hij lijdzaam toezien hoe tien man hem passeerden. De euforie van de derde startplaats was zo snel verdwenen en vanaf de dertiende positie moest hij er maar het beste van proberen te maken.

480_light2_6575

Ook de BRL Light kwam netjes uit de startblokken. Het veld liet een aanvaardbaar gat vallen naar de V6, zodat ze ongehinderd konden starten, maar de heren en dames deden elkaar met geen vinger kwaad. Henry Zumbrink behield de leiding, en Gaby Uljee en René Zwikker sloten netjes aan, waarschijnlijk hopend op weer een podiumplaats.

“Henry, René en ik hadden afgesproken dat we eerst met zijn drieën samen wilden wegkomen van de rest, om dan vervolgens met zijn drieën om de zege te vechten”, vertelde Gaby Uljee na de race.

Donny kent geen genade
Vanaf plaats negentien kon Donny Crevels zijn tweede race onbevangen beginnen en hij voegde al snel de daden bij zijn woorden. In de eerste ronde passeerde hij gelijk zeven man waarmee hij twaalfde kwam te liggen. Vervolgens passeerde hij twee ronden achter elkaar twee personen, daarmee achtste liggend. Daarna vielen Ferdinand Kool en Danny van Dongen voor hem weg, een ronde later moest Jeroen Reijntjens eraan geloven en de volgende ronde werd Duncan Huisman schier eenvoudig aan de kant gezet.

480_crevels_ende_8546

Toen in ronde zeven ook Jacky van der Ende een gemakkelijke prooi was voor Donny Crevels had hij zijn woorden reeds overtroffen: Crevels had de derde plaats in handen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet