Benelux Racing League

BRL: Molenaar en Zumbrink strijken met al het eremetaal (lang)


Panne achter de depannage
De wrakken in de Bianchi-bocht werden op de depannagewagen gehesen door de marshalls, die ook flink met de bezem aan de slag moesten om de zandbak van de baan te verwijderen. Het vergde de nodige tijd om alles weer keurig achter te laten. Daarbij kwam er ook nog extra werk aan de winkel voor de marshalls, want er vonden meer mensen hun Waterloo in deze fase. Vlak na de crash konden we ook Eric van den Munckhof naast zijn BRL Light zien staan, hoewel zien… Een flinke rookwolk verraadde dat er iets niet goed was met de auto, maar het verhulde ook het zicht op rijder en auto. Elders stond ook Niels Bouwhuis naast zijn bolide met een gebroken aandrijfas.

480_motorwissel_8233

Een fantastische prestatie van het team van Eric van den Munckhof. Een motorwissel tussen de twee races in

Wanneer de rust eindelijk leek wedergekeerd had het pechduiveltje leider Donny Crevels gevonden, die zijn auto van achter de pacecar in de berm moest parkeren. “Achter de safetycar begon mijn motor te verzuipen en moest ik steeds een spuit gas bijgeven om hem weer van het stotteren te krijgen. De safetycarsituatie duurde echter zo lang dat het alsmaar slechter werd en er restte mij niets anders dan de auto langs de baan te parkeren.

480_pech_crevels_7976

Erg zuur, aangezien ik leidde en sneller was dan Molenaar. Ik had de race gemakkelijk kunnen winnen en dan had ik ook de tweede race vanaf pole mogen starten. Nu start ik achteraan en kan ik nooit verder komen dan plaats zes of vier of zo, de koplopers zijn dan al te ver weg. De achterstand in het kampioenschap wordt zo bijna onoverbrugbaar.”

Sprinten naar de meet
Met nog maar zes minuten te gaan werd het veld weer losgelaten voor een laatste eindsprint. De koplopers van Collé Racing trokken samen snel weg van het veld en waren ervaren genoeg om geen onbezonnen acties op elkaar te begaan. Van Es joeg wel, maar hield zich wijselijk koest. Daarachter joeg ook Nelson van der Pol, hij had oog op de derde plaats van Jacky van der Ende. De rijder van Linder Racing had moeite met het tempo en het lukte hem dan ook niet om Van der Pol achter zich te houden. Goed voorbeeld doet goed volgen, want na Van der Pol zette gelijk Danny van Dongen zijn zinnen op Van der Ende.

480_danny_7984

Van Dongen was Reijntjens al voorbij gegaan na de herstart en een ronde na Van der Pol passeerde ook hij Jacky van der Ende, die uiteindelijk als vijfde over de meet kwam.
 
480_ende_groep_7995

Van der Ende: “Die twee Collé-auto’s gaan zo verschrikkelijk hard op het rechte eind, ik kom daar gewoon een paar PK te kort. In de bochten kan ik wel weer iets goed maken, maar niet genoeg om de strijd aan te gaan.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet