Benelux Racing League

BRL: Molenaar en Zumbrink strijken met al het eremetaal (lang)


480_start1_2159

Snel naar voren
Na zijn pech in de kwalificatie wist kampioenschapsleider Van Es wat hem op zondagochtend te doen stond in de eerste race van de BRL: snel oprukken naar voren. Die boodschap was aan Van Es wel besteed, want hij schoot bij de start gelijk van de zesde plaats naar de vierde.

480_start1_7870

Daar sloot hij aan achter Jacky van der Ende, die evenals zijn voorganger Donny Crevels de aansluiting behield met leider Molenaar. Van Es keek echter niet lang aan tegen de kont van Van der Ende, want een ronde later schoof hij na een cleane move door naar plaats drie.
Een iets mindere cleane move kwam er van Donny Crevels. De Amsterdammer waagde de aanval bij leider Molenaar, maar de twee gaven elkaar geen duimbreed toe. De asfaltstrook was niet breed genoeg, waarna het gras en grind rondom soelaas boden. Crevels stak Molenaar voorbij en ging aan de haal met de leiding, met in zijn spiegels twee geel-blauwe Collé-bolides.

480_crevels_op_kop2227

Donny Crevels over de actie: “Ik was sneller dan Donald en stak hem ernaast. Maar er was niet veel ruimte voor ons beiden, zodat het een beetje wringen werd en ik ook naast de baan kwam. Maar toen was ik er langs en had ik de leiding in handen. “
Donald Molenaar maakte er geen probleem van, maar zag het toch iets anders: “Toen ik zag dat Donny door het gras ging dacht ik dat hij zijn plaats wel weer aan mij zou moeten teruggeven. Maar dat gebeurde niet direct.”

480_lightstart_2173

Snel er vandoor
In de BRL Light hoefden de twee kampioenschapleiders niet meer op te rukken, want zij bezetten samen al de voorste startrij. Daarom was voor hen het devies om snel aan een voorsprong te bouwen, om vervolgens met zijn tweeën om de overwinning te vechten. In eerste instantie lukte dit ook vrij aardig; Zumbrink behield bij de start de leiding en Van Kalmthout sloot aan. Dat onderdeel was dus al geslaagd, maar het slaan van een groot gat wilde niet zozeer slagen. Voornaamste veroorzaker daarvan was Wim Noorman. De achterste man van het V6-veld kon niet wegkomen bij de snelste Lights en leek ze zelfs op te houden.

480_uljee_8065

Wel een prima opmars kende Gaby Uljee. De dame moest van de achtste plaats starten, terwijl zij bij de afwezigheid van Schaap juist uitzicht had op de derde plaats in het kampioenschap. De tegenvaller van zaterdag werd echter snel recht gezet, want bij de start rukte Uljee al gelijk op naar plaats vier. Daar zag zij de achterbumper van Theo Stor die vanaf plaats vijf ook twee plaatsen had gewonnen. De ‘amazone’ putte uit haar vele ervaring en greep de derde plaats van Stor.

480_flying_panman_7920

Roy Panman maakte er een mooie show van
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet