Benelux Racing League

BRL: Molenaar en Zumbrink scoren triple

480_podium2

Zowel in de BRL V6 als in de BRL Light werden de prijzen dit weekend opgehaald door één en dezelfde persoon. Donald Molenaar en Henry Zumbrink scoorden beiden zaterdag de poleposition, wonnen vanochtend de eerste race en in race 2 zetten zij de kroon op hun raceweekend. Donald Molenaar kon aan het front simpel wegrijden en naar de overwinning cruisen, Zumbrink moest nog wel in zijn spiegel kijken, maar hengelde uiteindelijk ook zijn tweede overwinning binnen


Tekst: Daan Jeuken, fotografie: Gerrie Hoekstra

480_molenaar
Vanaf de start maakte Donald Molenaar korte metten met zijn strijdvaardige achtervolgers. Bij de start gooide hij snel het gat dicht naar teamgenoot Van Es die goed aansloot. Daarachter leek ook Nelson van der Pol te volgen, maar de rijder van Teunissen Racing werd in de tweede bocht naar buiten gedrongen de grindbak in en daarmee viel hij terug naar plaats dertien. Jacky van der Ende profiteerde en rukte op van plaats vijf naar drie, Danny van Dongen volgde voor Duncan Huisman.

In de BRL Light verliep de start ook netjes en sloten de podiumklanten van race 1 Zumbrink, Uljee en Zwikker achter elkaar aan. Ondanks dat zij bij de start een behoorlijke afstand hadden gehouden op het BRL V6-veld vonden zij al vrij snel weer de aansluiting bij laatste V6-man Wim Noorman. Net als in race 1 leek deze leider Zumbrink behoorlijk op te houden, want achter hem konden Uljee en Zwikker, en later ook Joey Hanssen en Niels Hartvelt de aansluiting vinden.

480_brl_achter

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet