GT

Div: Menten en Haase winnen ook tweede race ADAC GT3 op Zolder

480_jmrchampcar2_001

Jos Menten en zijn teammaat Christopher Haase hebben ook de tweede race van het Champcarweekend op Zolder gewonnen. Op het podium stonden de drie zelfde equipes als na race 1, al wisselden de tweede en derde van plaats, waarmee we wederom drie Nederlands-Duitse Equipes op het schavot zagen staan. Alexander van der Lof eindigde met Wolfgang Kaufmann op p2, Peter Kox en Albert von Thurn und Taxis werden derde.


Tekst: Daan Jeuken / PR

In de achtergrond van de Belgian Champ Car Grand Prix op Circuit Zolder werken de ADAC GT Masters hun zevende en achtste wedstrijd af. Normalerwijze wordt de Lamborghini Gallardo GT3 #7 van Reiter Engineering bestuurd door de Italiaan Gianni Morbidelli en de Duitser Christopher Haase. Maar omdat Morbidelli elders verplichtingen heeft, kruipt Jos Menten in Zolder achter het stuur van de oranje Gallardo.

480_jmrchampcar2_011

De tweede ADAC GT Masters race staat geprogrammeerd na de Belgian Champ Car Grand Prix. Het talkrijk opgekomen publiek blijft na de overwinning van Sebastien Bourdais wachten op de titanenstrijd tussen de ‘A-rijders’, die op zondag de start nemen: “Ik wilde geen risico’s nemen en heb me wat ingehouden bij de start. Jan Lammers kon me langs de binnenkant passeren, maar vooraan kwam het tot een contact tussen Christophe Bouchut en Peter Kox. In de carrembolage die daarop volgde, koos ik de juiste rijlijn. Hierdoor kwam ik als tweede door, in het spoor van Peter Kox. Jammer dat de wedstrijdleiding hem met een drive through penalty bedacht… want hierdoor kregen we de overwinning in de schoot geworpen. Christopher maakte het zaakje rustig af, en zo pakten we onze tweede overwinning van het weekend!”, glundert een tevreden Jos Menten.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet