IndyCar

Champcar: Bourdais doet goede zaken, slechte stop werpt Doornbos terug

De actie op de baan viel een beetje tegen – in de pitstraat werd meer ingehaald – maar desondanks gebeurde er een hoop op het Zolderse asfalt. Sebastien Bourdais won, Robert Doornbos kleunde mis bij zijn tweede pitstop en zag zijn tweede plaats aan de horizon verdwijnen. De Nederlander kwam uiteindelijk slechts als zevende over de meet, Junqueira en Rahal stonden naast Bourdais op het podium.

Tekst: Daan Jeuken, fotografie: Tim Böhme

Robert Doornbos komt prima uit de startblokken en zet zijn auto in de 1ste Linkse gelijk naast en zelfs een beetje tegen Will Power. De Nederlander heeft de goede binnenkant en pakt de tweede plaats, voor Power, Wilson en Junqueira. De twee koplopers weten samen al snel een flink gat te slaan naar hun gevolg. De twee rijden rondetijden van 1:16, terwijl de rest van het veld in de 1:17 rijdt. Tekenend voor de competitiviteit is dat nummer drie Power 1:17.0 rijdt, terwijl hekkensluiter Katherine Legge 1:17.4 weet te noteren.

start_champcar_zolder

De voorsprong van de twee koplopers is al snel waardeloos waneer de eerste safetycarfase een feit is. Niets geen ongeluk, maar de baancommissarissen willen de kerbstones in de chicane controleren; de kerbstones waar iedereen flink overheen vliegt. Dit is voor het hele veld het teken om de eerste pitstop te maken, waar het dan ook een dringen geblazen is; het lijkt wel een mierenhoop. Grootste slachtoffer is Bruno Junqueira die terugvalt naar plaats vijftien. De vier koplopers behouden gewoon hun plaats.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet