WTCC

WTCC: BMW profiteert van startvoordeel

Nadat hij vanaf de eerste startlijn begon, benutte BMW-coureur Augusto Farfus zijn (achterwiel)aandrijfvoordeel maximaal. Samen met merkgenoten Andy Priaulx en Jorg Muller ging hij richting eerste bocht. Daar strandden Robert Colciaco en Muller, nadat zij door Gene van hun lijn werden gedwongen en voor de bandenafzetting naast de baan tot stilstand kwamen. De plaats waar ook Olivier Tielemans na een spin belandde. Allen konden –vooralsnog- verder. Ook Tom Coronel, die als gevolg van de hectiek in de eerste ronde met een zestiende plaats afsloot

Tekst: Jakob Dekker

Alhoewel de beide koplopers hetzelfde merk vertegenwoordigen maakten ze het elkaar niet makkelijk. Priaulx bleef telkens weer proberen om langs Farfus te komen. Daarbij daalde de snelheid zo ver dat Gene en Thompson aan konden sluiten. Gene kwam zelfs tot naast de BMW van de Brit maar miste de ruimte om hem te passeren. Halverwege de race hadden de BMW’s een kleine voorsprong, maar Priaulx gunde de leider geen moment rust. Thomson streed op soortgelijke manier met de voor hem rijdende Gene, terwijl de als vijfde rijdende Yvan Muller gezelschap had van Rob Huff in de Chevrolet en net voor hem eindigde.

Achtereenvolgens meldden Nicola Larini, Jorg Muller en Olivier Tielemans zich aan de pits, terwijl Tom Coronel opklom naar een dertiende plaats achter Pedala in de SEAT. Tot en met de laatste ronde bleef Priaulx proberen de winst te pakken, maar die ging naar Farfus die daarmee ook de leiding in de tussenstand overneemt.

Uitslag 2e race FIA WTCC Oschersleben:
1. Augusto Farfus (BMW) 14 ronden
2. Audy Priaulx (BMW) op 0.564
3. Jordi Gene (SEAT) op 2.504
4. James Thompson (Alfa) op 2.862
5. Yvan Muller (SEAT) op 3.695
6. Rob Huff (Chevrolet) op 4.072
7. Gabriele Tarquini (SEAT) op 4.638
8. Monteiro (SEAT) op 8.274
9. Michael Jourdain (SEAT) op 9.862
10.Alain Menu (Chevrolet) op 10.760

12.Tom Coronel (SEAT) op 11.753

Olivier Tielemans uitgevallen

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet