DTM

DTM: Regen helpt Häkkinen naar pole position

 verregend DTM Logo

Op een kletsnat circuit is oud-Formule 1 wereldkampioen Mika Hakkinen erin geslaagd in zijn derde race al naar pole position te rijden. Hij deed dit met een tijd van 2:32.729, ruim een halve seconde sneller dan Ekström die opnieuw vanaf de voorste startrij mag vertrekken. Grote winnaar van de kwalificatie, Opel, moet in de super pole twee maal met beide wagens naar buiten na een rode vlag situatie. Het team kan echter geen aanspraak maken op pole en moet genoegen nemen met plaats vier en zeven.


Tekst: Pieter de Boer, Foto's Boudewijn Pieters

Na de kwalificatie waren er eigenlijk twee grote winnaars. In eerste instantie Mika Häkkinen, die door de geboorte van zijn dochter Aina Julia afgelopen donderdag vleugels gekregen lijkt te hebben. Tweede winnaar, daar was iedereen het over eens, was bandenleverancier Dunlop. De Dunlop SP Sport Maxx wordt door iedereen als een winnaar omschreven door de vele grip die de band levert onder de extreme weersomstandigheden in de Ardennen. Er wordt over het algemeen niet veel door teams getest in de regen, doordat het vrij weinig voorkomt in de DTM dat er daadwerkelijk veel regen valt in een raceweekend.

 Dunlop 1


Het team dat het meest profiteerde van de iets minder natte baan aan het begin van de kwalificatie was Opel. Laurent Aiello en Marcel Fässler pakken daardoor plaats één en twee, terwijl Frentzen en Reuter, die later de baan op gaan, niet verder komen dan plaats zestien en zeventien. Veel coureurs gaan er in de kwalificatie dan ook even af, maar de meeste weten zonder kleerscheuren weer de baan op te komen. Voor Paffett is dit echter niet het geval. Hij vliegt eraf en beschadigd de achterkant van zijn wagen zwaar. De Brit zet echter wel de tiende tijd neer en heeft dan ook recht om mee te doen in de super pole. Echter kan het team de wagen niet op tijd gereed krijgen en start Paffett morgen als tiende.

 Drukte in de pits
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet