Porsche Cups

Porsche Supercup: Vierde seizoenspole voor Jeroen Bleekemolen

Hoewel hij niet eens het hele seizoen actief is in de Porsche Supercup, heeft Jeroen Bleekemolen het enorm naar zijn zin in deze prestigieuze merkencup. Vandaag pakte de Aerdenhouter in Istanbul al weer zijn vierde pole-position van het jaar.

Tekst: Marc Kok

Jeroen Bleekemolen kan prima overweg op de 5,388 kilometer baan van Turkse makelij. Nadat hij vrijdag al de rapste was geweest tijdens de vrije training, was hij zaterdag ook de vlotste tijdens de kwalificatie. Na tien minuten zette ‘Bleek’ reeds de winnende 1:58,477 neer; een tijd waarop alle concurrenten het antwoord schuldig moesten blijven.

Stefan Rosina was de grote verrassing van de dag door zeer verrassend de tweede plaats weg te kapen. De sterke Ier Damien Faulkner claimde P3. Titelverdediger en kampioenschapsleider Richard Westbrook had een teleurstellende dag. Hij moet zondag vanaf plek negen starten.

Dat de verschillen klein zijn in de Porsche Supercup, werd eens te meer bewezen. De beste 18 rijders zaten binnen een seconde van elkaar. Achter Uwe Alzen (vierde) en Phil Quaife (vijfde) hebben de Nederlanders Patrick Huisman (zesde) en Jaap van Lagen (zevende) zich ook in een kansrijke positie gemanoeuvreerd voor de race van zondag.

Sebastiaan Bleekemolen, die na een recente operatie weer terugkeerde achter het stuur van de Porsche, kwalificeerde zich als 22ste. De twee rijders van HSF Porsche Eindhoven beginnen vanuit de achterhoede. Paul van Splunteren start zondag als 25ste, terwijl zijn ploegmaat Simon Frederiks de 27ste aanvangspositie bekleedt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet