DNRT

DNRT: Team Moreel wint 5-uurs race Volkswagen Endurance Cup op Assen

09_finish_winnaar_moreell_vw_race_-_assen

In het tweede seizoen van de Volkswagen Endurance Cup togen de equipes voor de eerste maal dit seizoen naar het Drentse Assen. Een spannende 5-uurs race met vier verplichte rijderswissels leverde de tweede seizoensoverwinning op voor Team Moreel dat hiermee de leidende positie in het kampioenschap verstevigt.
JaBé Racing en DB Motorsport, die respectievelijk tweede en derde finishten in deze 5-uurs race, volgen op korte afstand. Met nog twee races te gaan, waaronder de 24-uurs race in Oschersleben, kan de gehele top 10 nog in theorie nog kampioen worden.


Tekst: Jelle Koeten en Lodewijk Beijst
Foto’s: Lodewijk Beijst en Thomas Bakker

01_rijdersbriefing_vw_race_-_assen

34 Volkswagen Golfs vormen het startveld van deze 5-uurs race op het TT-circuit van Assen dat dit seizoen eenmaal bezocht wordt. Naast deze VW Golfs zijn een dozijn SEAT Ibiza’s en een handvol Dacia Logans van de partij waardoor het deelnemersaantal nipt boven de 50 auto’s ligt.

02_start_vw_race_-_assen

JaBé Racing, FIA Racing en Manpower 1, respectievelijk de nummers 4, 1 en 2 van vorig seizoen, staan op de eerste drie plaatsen van de startgrid. In kwalificatievolgorde gaat de top drie de eerste bocht na de start in. Team RSR Etman blaast bij het verspringen van het startlicht de VW-turbo op en moet de strijd al vroeg staken.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet