Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
IndyCar

Champcar: Driedaags Festival of Speed in Assen


De BAVARIA Champ Car Grand Prix kent naast wellicht de belangrijkste autorace van het jaar in Nederland diverse hoogstaande supportraces en een aantrekkelijk showprogramma, waarmee Neerland’s enige Champ Car Grand Prix, net als in ‘The States’ een waar driedaags ‘Festival of Speed’ wordt. De fans die een Champ Car race bezoeken zullen al snel merken dat Champ Car publieksvriendelijk is. Fans kunnen dicht bij de wagens komen, er zijn speciale handtekeningensessies met de coureurs en tal van activiteiten op de paddock. Een Champ Car evenement is een echt familie evenement, voor jong tot oud!

Tekst PR
doorneboschampcarrolde


Formule 3, BRL-V6, Dutch Supercar Challenge en Historic American Cup
De BAVARIA Champ Car Grand Prix paddock staat bomvol met maar liefst vier supportklassen op het programma. De Duitse Formule 3 is kweekvijver van talent en in een internationaal startveld kan de Nederlander Carlo van Dam zelfs kampioen worden op 2 september. De BRL-V6 past met zijn 325 pk sterke NASCAR-achtige bolides als geen ander in het Champ Car weekend. Hetzelfde geldt voor de Historic American Cup met klassieke Amerikaanse V8 raceauto’s. De Dutch Supercar Challenge sluit het programma met een startveld vol peperdure toerwagens, waarvan sommige auto’s regelrecht uit het DTM kampioenschap komen.

Stunts en show
Zoals het een Champ Car evenement betaamt kent de BAVARIA Champ Car Grand Prix allerlei stunts en shows. De Champ Car coureurs worden gepresenteerd aan het publiek tijdens de indrukwekkende rijdersparade. Iedere rijder wordt geëscorteerd door een glimmende Amerikaanse Harley Davidson motorfiets. Harley Davidson stuurt stuntman Craig Jones om het publiek te vermaken met duizelingwekkende stunts op zijn Harley Davidson en Buell motorfietsen. Jones staat bekend om zijn gevoel voor show en zorgt altijd voor de juiste interactie met het publiek terwijl hij zijn stunts uitvoert.
Autovisie en Cadillac Europe organiseren in de paddock het Nationaal Klassieker Concours met circa 50 van de voor Amerika zo typerende V8 auto’s, aangevuld met een tentoonstelling van hedendaagse V8’s. Op zaterdag worden de klassieke V8-bolides gejureerd, aan het einde van de dag vindt de prijsuitreiking plaats. Cadillac Europe brengt de ‘Hummer Metal Mountain’ naar de paddock van de BAVARIA Champ Car Grand Prix in Assen. Op deze metalen 4x4 baan rijden op beide dagen een viertal Hummers met instructeurs gasten rond. Tevens is er een mogelijkheid om zelf demo te rijden in een 600pk sterke Hummer.
Geheel naar Amerikaans voorbeeld wordt het publiek voorafgaand aan de race in de Champ Car World Series getrakteerd op krachtsvertoon uit een heel andere hoek. De Koninklijke Luchtmacht vliegt met twee F16 straaljagers over de Champ Car ‘grid’ als een saluut naar de rijders en het publiek. Ook de Koninklijke Landmacht, traditioneel goed vertegenwoordigd met de kazerne in Assen en een oefenterrein pal naast het TT Circuit, verzorgt diverse demonstraties, waarvan sommige actieve deelname van de bezoekers vereisen.

Muziekfestival City Champ
Tijdens het muziekfestival CityChamp zijn in de binnenstad van Assen topoptredens te zien. De spontane feestband Boston Tea Party, de ijzersterke pop & rock coverband The Wendies, de klassieke rockband Dirty Sweet uit Californië en podiumdier Henk Westbroek zorgen ervoor dat het één groot feest wordt in Assen. De optredens gaan los op de verschillende podia op zaterdag 1 september van 20.30 tot 1.00 uur.

Verblijf en vervoer
Het programma begint iedere dag om 09.00 uur, maar het circuit is vanaf 6.00 uur ’s ochtends geopend. De organisatie raadt aan vroeg van huis te gaan in verband met de verwachte verkeersdrukte. Zowel overdag als ’s nachts tijdens het CityChamp festival rijden er pendelbussen tussen het NS-station en het TT Circuit voor een retourtarief van 5 Euro. Maar liefst vijftien campings in Assen en de directe omgeving van het TT Circuit staan open voor ontvangst van Champ Car fans. Op www.assen.nl staat alle informatie met betrekking tot verblijf en vervoer. Kaarten voor de BAVARIA Champ Car Grand Prix zijn gedurende het weekend tot de voorraad strekt ook gewoon aan de kassa verkrijgbaar.



Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet