IndyCar

Champcar: Drentse Logies voor Champcar World Series

Coureurs, monteurs, de hele Champ Car World Series organisatie uit Amerika gaan tijdens de BAVARIA Champ Car Grand Prix voor ‘authentiek Drentse logies’ in het pas geopende ‘Hof van Saksen’. Phanos Resorts, eigenaar van het unieke recreatieproject op korte afstand van Assen gelegen, verbindt haar naam aan de allereerste Champ Car race op 2 september aanstaande en laat de Amerikanen meteen kennis maken met de karakteristieken van het Drentse landschap. Het team met de meeste punten over de vier kwalificaties en de twee races in Zolder en Assen gaat naar huis met de ‘Phanos Trophy’. De twee winnende coureurs winnen bovendien een verblijf van een week met partner in Hof van Saksen.

Tekst PR

Logistieke operatie
De Champ Car World Series wacht een flinke logistieke operatie. Het in Amerika gestationeerde kampioenschap maakt voor de twee Europese races gebruik van maar liefst vier goed gevulde BOEING airliners om mensen en materieel over te vliegen. Iedereen die betrokken is bij de races verblijft gedurende twee weken in respectievelijk gastland België en Nederland. Met steun van Phanos Resorts is nu tijdens de BAVARIA Champ Car Grand Prix voor een stijlvol en gunstig gelegen accommodatie gekozen.
Bart Rietbergen van Champ Car Europe b.v.: “Wij zijn zeer verheugd met de sponsoring door Phanos Resorts. Hof van Saksen is een uniek resort waarvan de accommodatie stijlvol en uiterst origineel is. Ik stond versteld van hetgeen Phanos hier in korte tijd heeft weten te realiseren. Waar de Amerikanen verwachten geen tijd te hebben voor ‘sight-seeing’, wacht hun nu een kennismaking met het authentieke Drenthe.”

Phanos Resorts Champ Car European Cup
Het Champ Car debuut van Nederlander Robert Doornbos lijkt een sprookje in de autosportwereld! Met twee overwinningen en een rits podiumplaatsen stond de Nederlander zelfs al even aan de leiding in het kampioenschap, voor drievoudig kampioen Sebastién Bourdais. De bezoekers van de BAVARIA Champ Car Grand Prix gaan naar Assen wetende dat het best wel eens het Wilhelmus kan zijn dat zondagmiddag na de race over de Drenthe hei schalt. Voor het mee naar huis nemen van de ‘Phanos Resorts Champ Car European Cup Trophy’, wacht Robert een nog grotere uitdaging. Voor die felbegeerde trofee geldt dat de Nederlander met het Minardi Team en teamgenoot Dan Clarke zowel in Assen als bij onze zuiderburen als beste uit de strijd moeten komen, althans als ook de concurrentie, waaronder Bourdais en het Team Newman/Haas, maximaal presteert. Het zou de ‘bekroning’ zijn op de samenwerking tussen Champ Car Europe b.v. en Phanos Resorts.

Hof van Saksen, buitengewoon genieten
Een vakantie of weekend in eigen land op het allerhoogste niveau. Dat wordt de bezoeker geboden op Hof van Saksen. In een prachtig resort staan Saksische boerderijen met rieten daken rond typisch Drentse brinken. De luxe boerderijen en bungalows zijn van alle moderne gemakken voorzien. Direct buiten het resort begint het rustieke Drentse landschap van bos, hei en schilderachtige dorpjes. Zowel de Saksische boerderijen als de Havezate zijn geïnspireerd op de oude Drentse boerderijen, met hun karakteristieke vorm en rieten daken, die bijna tot de grond reiken.

Kaarten voor de BAVARIA Champ Car Grand Prix zijn verkrijgbaar via Ticketpoint.nl. Een staanplaats op de wedstrijddag kost 30 Euro, een superdeluxe ‘VIP-kaart’ in de ‘Champ Car Club’ kost 495 Euro. Het programma start dagelijks om 09.00 uur met op vrijdag en zaterdag een training- en kwalificatiesessie voor de Champ Cars. Op zaterdag rijden de supportklassen hun eerste van twee races. Aan de start komen de ATS-Formel-3-Cup, De Dutch Super Car Challenge, De BRL-V6 en de ‘Historic American Cup’. Zondag beginnen de Champ Cars om 09.00 uur met de Warm Up. Om 12.15 uur wordt de ‘grid’ geformeerd met aansluitend om 13.00 uur de start van de race in de Champ Car World Series. In de pauzes en tussen de races staan meerdere demonstraties gepland.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet