IndyCar

Champcar: Doornbos hoopt op zege in Assen

Hij hoopt zijn fans een prachtige overwinning te kunnen bieden, Robert Doornbos, de Nederlandse Champ Car-coureur die momenteel de tweede plaats inneemt in de Champ Car World Series. Doornbos uitte zich dinsdagmiddag tijdens een bijeenkomst in het prachtige Phanos Resort De Hof van Saksen in het nabij Assen gelegen Rolde. De Bavaria Champ Car Grand Prix Assen staat gepland voor zondag 2 september en op zaterdag 1 september worden de kwalificaties verreden.

Tekst PR

doornbos_rdam
Robert Doornbos gaf tijdens Bavaria City in Rotterdam al een voorproefje van
wat de Champcarfans kunnen verwachten. Foto: Willem J. Staat

Doornbos hoopt door middel van de race in Assen zijn achterstand op de Fransman Sebastien Bourdais te kunnen verkleinen. Bourdais heeft in de WS-tussenstand de leiding met 250 punten, Doornbos heeft 213. ‘Wanneer je weet dat je voor een overwinning twintig punten krijgt en ook voor goede resultaten in de trainingen punten scoort, denk ik dat het mogelijk is om in te lopen op Bourdais. Zeker wanneer je bedenkt dat winstkansen in Assen niet tot de onmogelijkheden behoren’, aldus Doornbos, die de Fransman al tweemaal in een rechtstreeks duel heeft geklopt. De 25-jarige Rotterdammer, die nu in Monaco woont, stond in San José op de hoogste trede van het ereschavot en ook in Mont Tremblant liet hij zich het zoet van de overwinning smaken.

De organisatie van de Bavaria Champ Car Grand Prix Assen liet weten dat er al ruim 45.000 kaarten voor het evenement zijn verkocht, maar dat de Grand Prix daarmee nog lang niet is uitverkocht. Er zijn nog genoeg kaarten te krijgen via www.ticketpoint.nl of 0900 9000 8000.
Promotor Bart Rietbergen maakte bekend dat de rijders, naast de punten voor de World Series, ook gaan strijden om de Phanos Resort Landen Trophee. Dat is een competitie die over twee races gaat, die van Assen op 2 september en die op het Belgische circuit Zolder, een week eerder.

Het evenement in Assen vormt de afsluiting van het eerste Europese optreden van de Champ Cars. Het wordt een groot spektakel. Naast de boeiende Champ Car race op zondag en de spannende kwalificatie op zaterdag, kent het programma nog enkele bijzonder interessante andere klassen.
Daarbij is door de Duitse ATS Formel 3 een raceserie waarin de Nederlander Carlo van Dam aan de leiding gaat. In deze klasse doet ook de Drentse coureur Récardo Bruins (Zwartemeer) uitstekende zaken.
Ook de Benelux Racing Leaque treedt in dat weekend aan in Assen, net als de Dutch Supercar Challenge en de auto’s in de Historic American Cup.

Het programma op het TT Circuit Assen begint vrijdag 31 augustus al met de trainingen in alle klassen. Ook zaterdag 1 september wordt er getraind. Tevens is dan de kwalificatie van de Champ Car World Series.
Het hoofdprogramma is op zondag 2 september wanneer om 09.00 uur de warm-up van de Champ Car World series het eerste onderdeel is van een volledige dag topautosport. Klapstuk is om 13.00 uur de start van de eerste officiële Champ Car race op Nederlands grondgebied.

De organisatie raadt het publiek dringend aan vroegtijdig van huis te gaan. Automobilisten dienen op de A28 richting Assen de informatie op de lichtkranten strikt op te volgen en de navigatiesystemen (tomtom) uit te zetten. Vanaf 06.00 uur zondagochtend 2 september zijn de parkeerterreinen, kassa’s, tribunes en taluds geopend. Mensen die vroeg komen, hebben grote kans dicht bij het circuit te kunnen parkeren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet