NK Formule Renault

NK Formule Renault: Junior Strous getergd op pole

 junior

Junior Strous maakt zich nog steeds kwaad. “Op Zolder ben ik ontzettend te pakken genomen en dat ben ik nog steeds niet kwijt. Ik heb me daar strict gehouden aan de opdracht die ons daar in de briefing is gegeven, namelijk dat we absoluut niet harder dan 80 mochten rijden tot aan start finish. En dan word je bestraft omdat je je aan die regels houdt en degene die voor je rijdt niet. Dat is toch belachelijk?!” Het zijn echter wel de harde feiten, in het Europees kampioenschap gaat het Junior vooralsnog niet voor de wind.


Tekst: Marco Antheunisse, fotografie: Tim Bohme

Heel anders is het in de Nederlands kampioenschap. Daar was hij net als tijdens de Paasraces de snelste in de kwalificatie. Het verschil met Ricardo van der Ende is echter minimaal, slechts 4 duizendste scheiden de twee. Renger van der Zande is er ook nu goed bij met een derde tijd en een verschil van 0.1 sec.

Toch ook enkele coureurs die in deze training af moeten haken bij de top. Carlo van Dam reed de tiende tijd en de verrassing van de Paasraces, debutant Helmert-Jan van der Slik, kwam niet verder dan een kansloos lijkende veertiende tijd. Van der Slik veranderde de setup van de auto en dat heeft niet het gehoopte resultaat gehad.

Kwalificatietraining Formule Renault,
Pinksterraces, Circuit Park Zandvoort, zaterdag 14 mei 2005

1. Junior Strous, 1.37.762
2. Ricardo van der Ende, op 0.004
3. Renger van der Zande, op 0.104
4. Patrick Hogan, op 0.333
5. Bas Lammers, op 0.396
6. James Jakes, op 0.439
7. Oliver Jarvis, op 0.598
8. Pieter Belmans, op 0.617
9. Alex Storckenfeldt, op 0.735
10. Carlo van Dam, op 0.776
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet