Sportscars

Sportscars: Peugeot start vanaf eerste rij bij 1000 Km van Spa

480_peugeot

Het is geen echte verrassing dat de beide Peugeot 908 HDi FAP morgen op de eerste rij van de 1000 km van Spa zullen staan, ver voor de benzine-prototypes. De Fransman Nicolas Minassian (bijgestaan door de Spanjaard Marc Gené) zette deze middag de snelste tijd neer, amper 105-duizendsten boven de magische grens van de twee minuten of nog, zes seconden sneller dan de pole van afgelopen jaar.


De lat lag ook te hoog voor Minassian’s teammaat en ex-WRC en F1-rijder Stéphane Sarrazin, die uiteindelijk op 45-honderdsten van de referentietijd strandde.
“Wat een ervaring om op dit prachtige circuit te racen”, juichte de poleman. “Spa vraagt een bijzondere aanpak door alle snelle bochten en ik keek echt naar de kwalificaties uit. Ik heb in mijn eerste rondje alles gegeven en toen ik naar mijn tijd keek, heb ik geschreeuwd van vreugde. Ik dacht echt niet dat zo’n snelle tijd mogelijk was. Ik heb vervolgens getracht de grens van de twee minuten te breken, maar dat is jammer genoeg niet gelukt.”
Bij gebrek aan echte concurrentie strijden de Peugeots vooral onderling. “We hebben geen teamorders en mogen er dus voor gaan. We hebben ieder onze set-up en wisselen onze informatie onderling uit, maar anderzijds is het wel een kleine oorlog”, refereerde Minassian met een knipoog naar de situatie tussen Hamilton en Alonso in F1. “Het is natuurlijk een gezonde rivaliteit en we zullen er alles aan doen om als team te zegevieren, maar het individuele kampioenschap blijft voor beide Peugeot-teams ook wel de doelstelling. Ik ben trouwens heel blij dat ik Stéphane hier versla. Wat het verschil maakte? Wel ... de rijder...”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet