Diversen

Div: Bavaria City gestart met ING Racesalon in Ahoy

Als pre-event van Bavaria op Bavaria City Racing openden de Rotterdanse Ahoy-hallen vanmorgen haar deuren met de RaceSalon 2007. Op ruim 18.000 vierkante meter vloeroppervlakte konden de toeschouwers vandaag de diverse bolides van dichtbij bewonderen die a.s. zondag tijdens Bavaria City Racing in actie zullen komen.

Tekst Willem J. Staat

ws_doornbos_ahoy
Eindelijk is Robert Doornbos met zijn Panoz DP01 Cosworth te gast in zijn 
geboortestad. Het moment waar vele Rotterdamse fans op gewacht hebben
Foto: Willem J. Staat

Thema ING Renault en Champcar
Voor de meerderheid der bezoekers vormen de Formule l en Champcar natuurlijk het hoofdthema van deze tweedaagse expositie in de Rotterdamse Ahoy-hallen. Vele fans ondernamen al de trip naar Rotterdam om de verrichtingen van Robert Doornbos en het Renault Team gade te slaan. Robert Doornbos zorgde met zijn Panoz DP01 Cosworth tijdens de demo in de Actie Arena al voor het nodige spektakel. Heikki Kovalainen kwam nog niet in actie, maar de Zweed Axel Danielsson verzorgde een korte demonstratie. Omdat de motor van de ex-Fisichella Formule 1 ING Renault R26 in actie. Behalve de F1 en Champcar demos verzorgen Bleekemolen RacePlanet en Commijs/Coronel en Kroymans spectaculaire demo’s, waarbij bezoekers uitgenodigd worden om naast demo-helden plaats te nemen. De demo’s vinden plaats in de z.g. Experience Hall en ook zaterdag valt er weer veel spektakel te beleven. Driftshows, burnouts en motorstunts staan vast op het programma in de
Experience Hall.

ws_offroad_experience
Het offroad parcours buiten de Ahoy hallen Foto: Willem J. Staat

Dakar Rally
Aan de Experience Hall grenst op het buitenterrein een Dakar-achtig parcours waar de Koninklijke Landmacht en diverse Dakar deelnemers voor veel entertainment zorgen. Zeker de moeite waard om daar zaterdag even een kijkje te nemen, In de Monaco-hal kunnen alle deelnemende bolides aan het Bavaria spektakel van dichtbij aanschouwd worden. Bij Renault kun je deelnemen aan de pitstocompetitie, en de warmdraaiende Formule l motoren moeten toch menig Formule l enthousiast vanmiddag als muziek in de oren hebben geklonken. De F1 die-hards kwamen ruimschoots aan hun trekken. Zelfs vakgesprekken met de diverse Formule l Teamleden behoren tot de mogelijkheden.

ws_brl_kool
Ook Ferdinand Kool mag met zijn BRL-V6 niet in zijn geboortestad ontbreken. Foto: Willem J. Staat

Nieuws
Hoewel RaceSalon 2007 in het midden van het seizoen plaatsvindt, vielen er toch enkele belangrijke nieuwtjes te noteren. De Dutch Super Car Challenge floreert nog steeds. Organisator Dick van Elk moet zijn kampioenschap in 2008 zelfs in tweeën gaan splitsen. “Wij bestuderen de mogelijkheden om de “geluidsarme” klasses meerdere malen op Zandvoort te laten rijden” zegt van Elk. Ook uit België heeft van Elk toezeggingen gekregen. Van Elk: “Een aantal ontevreden Belcar teams- en rijders stappen in 2008 naar het DSC over” Voor de wedstrijd die in het kader van de 24 Uren van Silverstone plaatsvindt, wordt zelfs een ex-JGTC fabrieks Nissan JGTC 350 Z aan de start van de DSC verwacht. Maar er was nog meer bijzonder nieuws op de DSC-stand!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet