DNRT

DNRT: Autoracen is top, maar wat kost dat eigenlijk? Ervaar zelf een MINI

Als je wilt gaan autoracen denk je gelijk aan de enorme bedragen die daarvoor nodig zouden zijn, niets is echter minder waar.

Tekst en foto's: PR

Neem een klasse als de MINI Cooper van het M7 Racing Team. Deze klasse is uitermate geschikt voor coureurs en beginnende rijders die over wat minder budget beschikken of enkel meer meters willen maken. Voor een alleszins redelijk bedrag kan er worden ingestapt en naar keuze in je eigen (Sales) of een Rental MINI Cooper.

cooper1

Arrive and Drive
Het M7 Racing Team biedt het “arrive & drive” concept aan. Dit houdt in dat rijders een bepaald bedrag per seizoen betalen (bijv. verkregen uit sponsoring) en hiervoor vervolgens in een raceauto kunnen stappen die op het circuit gezet wordt door de technici van M7 Racing Team. Niet de zorg van het moeten runnen van een eigen technisch team, helemaal niets daarvan. Racen bij het M7 Racing Team betekent ‘s ochtends aankomen, dan ‘koffie, kwalificeren en racen’. Na afloop van de wedstrijd een leuke prijsuitreiking en dan naar huis met een voldaan gevoel, dát is racen met een MINI Cooper bij het M7 Racing Team.

Sales
Een MINI Cooper kost tussen de 12.500 en 17.500 euro. Dat ligt een beetje aan de staat van de auto. Het inschrijfgeld is 680 euro (excl. BTW) per wedstrijd, vier banden kosten à 125 euro, 200 liter super à 1,55 euro en een set remblokken 250 euro per wedstrijd. De runningkosten zijn 1250 euro excl. BTW per wedstrijd voor 1 dags-wedstrijden. In dit bedrag zit inbegrepen: personeelskosten M7 Racing Team, MINI Cooper raceklaar maken, begeleiding, raceservice, transport van de MINI Cooper, drank en versnaperingen voor rijder en team, auto controle na de wedstrijd.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet