Benelux Racing League

BRL: Sandor van Es regeert BRL-V6 op TT Circuit Assen (lang)


480_danny_zij

Gevechten
Een ernstig bezwete Van Dongen werd dus vijfde. “Wat een race, het was echt boenderen en hard werken. Door laat remmen kon ik er langskomen en daarna bijblijven. Eén keer ging ik er naast en kon Bouwhuis me voorbij, maar even later kon ik hem weer terugpakken. Eerst kon ik Molenaar goed volgen en dacht hem eigenlijk te kunnen hebben. Tegen het eind kreeg hij echter steeds meer snelheid en werd het lastig. Mijn rondetijden kon ik wel stabiel houden.”

480_freebird_zij

Als negende en met afstand beste rookie volbracht Freebird zijn race. “Door de crash van Barry en Niek kon ik twee plaatsen opschuiven. Daarna lukte het om Ferdinand Kool te passeren. Er ontstond een leuk gevecht waarbij ik hem toch achter me kon houden. Door het uitvallen van diverse mensen schoof ik nog een paar plaatsen op. Met de negende plek kan ik tevreden zijn. Allebei de races uitgereden en weer veel geleerd.” Met zijn behaalde punten staat Freebird nu ook op de negende positie in het kampioenschap en is ook daarin met afstand de beste rookie.

480_marijn_team

Super
Met zijn derde zege van het seizoen ging Van Kalmthout op de hem bekende wijze weer eens uit zijn dak. “Een superrace. Van de eerste tot de laatste ronde geknokt. Henry en ik zijn nooit verder dan een paar meter bij elkaar vandaan geweest. Ik maakte een foutje waardoor hij de leiding kon nemen maar gelukkig maakte hij ook een fout waardoor ik hem weer kon passeren. In bepaalde bochten was ik sneller maar we zijn echt aan elkaar gewaagd.”

480_light_strijd

Zumbrink moest dit keer zijn meerdere erkennen in de regerend kampioen maar kon er vrede mee hebben. “Het was een mooie race. Marijn en ik maakten allebei fouten waardoor we elkaar voorbij konden. Een paar keer zijn we van positie gewisseld. Marijn was echter iets sneller en pakte daarmee terecht de winst.”

480_habets_blij

Dolbij met zijn podium was natuurlijk Habets, onverwacht na alle ellende van de dag ervoor. “De auto was na de reparatie van de klap van gisteren beter dan ooit. Bij de start heb ik nog voorzichtig gedaan en even afgewacht. Toch kon ik er al meteen twee voorbij en daarna lukte het om per ronde één plaats te winnen. In de laatste twee ronden kreeg ik het nog aan de stok met Gaby maar door verdedigend te rijden kon ik haar achter me houden. Dit voelt echt als een revanche na wat er gisteren gebeurde.”

De volgende twee wedstrijden in de Benelux Racing Leage worden verreden in het weekend van 25 en 26 augustus tijdens het Europese ChampCar debuut op Circuit Zolder.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet