Benelux Racing League

BRL: Sandor van Es regeert BRL-V6 op TT Circuit Assen (lang)


Inhaalrace Bleekemolen
Vanaf een twintigste positie was Bleekemolen echter aan een prachtige inhaalrace bezig. Na de eerste ronde kwam de Aerdenhouter al als negende door om in ronde vier al de vijfde positie in te nemen.

jeroen_grind

In zijn jacht op de vierde plaats van Molenaar ging Bleekemolen echter in de Geert Timmerbocht rechtdoor en beschadigde daarbij zijn wielophanging zodanig dat hij zijn auto een paar bochten verder aan de kant moest parkeren. Inmiddels leidde Van Es soeverein gevolgd door het duo Crevels en Van der Ende.

480_molenaar_danny

Daarachter ontwikkelde zich echter een leuk gevecht tussen Molenaar en de opgeklommen Van Dongen en Bouwhuis. Met technische problemen was Van der Pol uit dit groepje weggevallen terwijl ook Schryvers terrein had moeten prijsgeven. Omdat Van Dongen zich één keer bij het aanremmen van de Geert Timmerbocht verremde, kon Bouwhuis de vijfde positie overnemen. Een paar ronden later herstelde de Eurotech-rijder de oorspronkelijke volgorde. Aanvallen op de vierde positie van Molenaar zag Van Dongen echter op niets uitlopen. Daarmee eiste Van Es voor de tweede keer dit weekend de zege voor zich op, voor het duo Crevels Van der Ende op afstand gevolgd door Molenaar Van Dongen en Bouwhuis.

480_bouwhuis

Felle gevechten in Lights
In de BRL Light had het bekende duo Zumbrink en Van Kalmthout elkaar al snel weer gevonden.

480_zumbrink

Klassementsleider Zumbrink leidde de dans de eerste paar ronden, maar Van Kalmthout pakte in ronde drie met een mooie inhaalactie vlak voor de Geert Timmerbocht de kop. Zumbrink week echter geen moment van de bumper van de regerend kampioen en gaf Van Kalmthout toen die een foutje maakte een koekje van eigen deeg. Na tien ronden ging echter ook Zumbrink even in de fout en moest de leiding weer afstaan aan Van Kalmthout.

480_kalmthout_wint

Ook in de resterende ronden gaf het tweetal elkaar geen meter ruimte waarbij Van Kalmthout met een verschil van slechts 0,2 seconden aan het langste eind trok. Net als in de vorige weekenden verdeelden Zumbrink en Van Kalmthout daarmee de winst in de twee races.

480_gielens_op_kop

Derde plek
Achter dit tweetal lag Gielens enige tijd op een derde positie maar hij spinde en zag daarmee een tweede topklassering verloren gaan.

480_panman

Roy Panman was de volgende op plaats drie, maar vanuit het achterveld kwamen de als laatste gestarte Habets, Uljee en Schaap opzetten. Een prachtige inhaalrace bracht Habets op een derde positie.

480_habets_uljee

De laatste twee ronden moest de Collé-rijder echter alles op alles zetten om de snellere Uljee achter zich te houden. Op de finish bedroeg het verschil niet meer dan 0,071 seconden! Achter Uljee Schaap die het hoge tempo naar mate de race vorderde niet meer kon volgen. Op de zesde plaats nam Hanssen revanche voor zijn olielekkage bij race één.

480_hansen

Dubbele zege
Uiteraard straalde Van Es na zijn tweede zege van het weekend. “Het was heel wat zwaarder dan gisteren. Het was natuurlijk warmer en de baan was een stuk gladder. Na drie rondjes kon ik het gat redelijk snel uitbouwen. Ik dacht dat Donny het op dat moment ook opgaf. Ik ben echter flink door blijven rijden om een veilige marge op te bouwen voor het geval ik nog door achterliggers zou worden opgehouden. Wat kun je er verder over zeggen, een mooie uitslag twee keer winnen in één weekend.”

480_crevels_zij

Een met zijn tweede plaats tevreden Crevels. “Deze tweede plaats geeft veel meer voldoening dan die van gisteren. Hier kan ik ook tevreden mee zijn. Sandor is momenteel gewoon sneller. Zijn auto ligt goed en is snel en daarbij is hij ook gewoon een uitstekende coureur. Jacky zat weliswaar dicht achter me maar ik kon hem redelijk gemakkelijk achter me houden. Hij heeft ook geen enkele serieuze aanval kunnen plaatsen. Ik was in de Ramshoek sneller, hij weer in de korte bochten.”

480_ende_zij

Van der Ende keek zuur. “Ik mis gewoon pk’s. In de bochten rijd ik naar Donny toe maar op het rechte stuk kan ik niet eens zijn slipstream houden. Het is best balen want Sandor en Donny lopen in het kampioenschap weer verder uit. Sandor kan zich straks zelfs een uitvalbeurt veroorloven zonder in de problemen te komen.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet