Benelux Racing League

BRL: Sandor van Es regeert BRL-V6 op TT Circuit Assen (lang)


Derde winst
Voor de derde keer dit seizoen ging de winst bij de BRL Light naar Zumbrink. “Bij de start pakte Michel Schaap de kop. Bij de Ramshoek viel hij stil. Ik probeerde er langs te komen maar tikte hem aan waardoor hij spinde. Wat er daarna allemaal gebeurde kon ik niet zien.. Ik reed een goede race maar jammer dat het zo moest eindigen.” De nummer twee, Van Kalmthout had zo zijn eigen problemen. “Ik had een superstart, pakte Henry en Gaby en sloot achter Michel als tweede aan.

480_start_lights_marijn

Henry remde me uit en ik ging er even af waardoor ook Gaby er weer langs kon. Even later remde ik een BRL-V6 uit maar die stuurde in en raakte mijn voorkant. De auto stuurde daarna moeilijk bochten naar rechts in. Ik wilde Gaby weer voorbij maar we raakten elkaar waardoor Habets me ook nog kon passeren. Achteraf mazzel omdat even later dat ongeluk gebeurde waar ik nu net achter zat. Ik kon erlangs sturen en was zo toch nog tweede.”

480_schaap_strijd

Computer
De oorzaak van het opeens snelheid verminderen van Schaap was simpel. “Ik had de remdruk teveel op de achterkant staan waardoor de auto iets scheef trok. Ik hield Henry dan ook al een paar ronden op. Bij het uitkomen van de Ramshoek wilde ik de rembalans verstellen maar raakte ook de schakelaar van de computer waardoor ik die uitzette. Ik herstelde de fout maar het duurt een fractie voordat de computer reset en weer opstart. Ik verloor snelheid en Zumbrink kwam ernaast maar stuurde te vroeg terug waardoor hij me raakte en ik spinde. Ik stond bijna stil bij het ingaan van de Geert Timmerbocht.” Na het zien van de diverse beelden was ook voor Schaap duidelijk wat er daarna gebeurde. “Uljee, Habets en Van Kalmthout kwamen eraan. Uljee minderde vaart maar Habets reed er tegenaan. Vervolgens gleed eerst Uljee en daarna Habets tegen me aan.”

480_schaap_schade

De schade bij Schaap was aanzienlijk. Naast het nodige bodywork waren alle onderdelen die ook maar iets met het sturen te maken hadden kapot.”

480_uljee

Het andere slachtoffer Uljee. “Habets raakte me waardoor ik eraf ging en tegen Schaap aanreed. Vervolgens reed Habets nog eens vol bij me naar binnen. Jammer want we hebben de laatste tijd veel getest en de auto was helemaal goed. Dat blijkt ook wel uit de derde tijd in de kwalificatie en dat ik me weer met de kop van het veld kon bemoeien. Dan krijg je dit weer.” .
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet