Benelux Racing League

BRL: Sandor van Es regeert BRL-V6 op TT Circuit Assen (lang)


480_vanes_tevreden

Podium
Winnaar Van Es was uiteraard tevreden met zijn winst en de punten maar minder gelukkig dat er maar een paar ronden voor geracet hoefde te worden. “Ik had een goede start en de eerste ronden zat Donny aan het elastiek. Vanaf de derde ronde kon ik echter langzaam weglopen en een gat slaan. Ook als we door hadden moeten rijden was het gat groot genoeg geweest om Donny achter me te houden. Eerst was ik me achter de safetycar nog aan het voorbereiden op een herstart maar al snel bleek dat niet meer nodig te zijn. Een verstandige beslissing van de wedstrijdleiding want het veld in de laatste ronde weer loslaten had tot ongelukken geleid.”

480_crevels

Crevels moest zich gewonnen geven. “De start was goed en ik probeerde aan te haken bij Sandor. Met alles te geven kon ik drie ronden volgen. Daarna liep hij weg, hij was zoveel sneller. Achter me had ik geen gevaar te duchten en dus ben ik voor de tweede plaats gegaan. Voor het kampioenschap is dit wel goed, ik loop uit op de concurrentie achter me. Sandor en ik zijn duidelijk de snelsten.” Van der Ende deed wat hij voor de race al beloofd had. “Je moet het natuurlijk wel doen en ook echt in het gat duiken. Ik kon in één actie Jeroen en Danny voorbij en daarna Nelson. De auto ging super want ik liep meteen in op Donny. Jammer van de safetycar maar wel verstandig. Morgen sta ik er in ieder geval een stuk dichter achter en kan meteen aansluiten.”

480_molenaar

Buiten de baan
Molenaar kreeg na zijn slechte eerste ronde onvoldoende tijd om het verloren gegane terrein goed te maken. “Donny sloot aan bij Sandor waardoor ik naar buiten werd gedrongen. Ik kwam daardoor ook in de volgende bochten steeds aan de buitenkant te zitten en moest er een aantal keren af. Na de eerste ronde lag ik geloof ik negende. Ik kon daarna wel weer plaatsen goedmaken en was vijfde toen de safetycar de baan in kwam. Toen was het afgelopen met de opmars.”

480_vanderpol

Van der Pol had een fel gevecht met Bleekemolen, wat achteraf dus in een straf voor de laatste eindigde. “De kwalificatie ging al goed. In de eerste bochten kon ik Molenaar voorbij en zat ik achter Bleekemolen. Ook daar kon ik langs maar opeens zette hij zijn auto vol achter in die van mij en ging ik eraf. Als zevende kon ik verder.” Van Dongen leek in het spoor van zijn teamgenoot Bleekemolen mee te gaan maar moest ook even door het gras. “Het ging eigenlijk best lekker na de start. Ik ging er op hetzelfde moment vanaf als Jeroen en verloor weer enkele plekken. Juist op dat moment kwam de safetycar erin waardoor ik geen plaatsen meer kon goedmaken.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet