Benelux Racing League

BRL: Sandor van Es regeert BRL-V6 op TT Circuit Assen (lang)


Merkwaardig
De eerste wedstrijd van de Benelux Racing League werd op zaterdag verreden en kende een wel zeer merkwaardig verloop. Weliswaar werd er 25 minuten en één ronde gereden maar daarvan werden slechts vier ronden op racesnelheid afgelegd. Na een crash van drie BRL Light-bolides kwam de safetycar in de baan waarna een ronde later Joey Hanssen een zodanig lang oliespoor op de baan legde dat dit niet meer voor het verstrijken van de gestelde racetijd kon worden opgeruimd. In de volgorde van de vijfde doorkomst werd uiteindelijk ook gefinisht.

480_start_race1

Kopstart
Bij de start profiteerde Sandor van Es van zijn pole position en nam meteen de kop. De van de derde positie vertrokken Donny Crevels sloot goed aan en drong daarmee Donald Molenaar naar de buitenkant. Een uitstekende start was er ook voor Jeroen Bleekemolen die binnen één ronde van de vijfde naar de derde plaats oprukte. Het grootste slachtoffer van de eerste ronde was Molenaar. Na eerst door Crevels aan de kant te zijn gezet, kwam de Collé-rijder ook in de volgende bochten slecht uit, werd nog twee keer op het gras gedrongen en zag daarmee Bleekemolen, Nelson van der Pol, Danny van Dongen, Jacky van der Ende en Daniel Schryvers voorbijkomen.

480_es_crevels

Opmars
Van Es en Crevels waren de eerste ronden snel onderweg terwijl Bleekemolen een gat moest toestaan en Van der Pol in zijn nek kreeg.

480_pol

In de tweede ronde slaagde Van der Pol er zelfs in de Eurotech-rijder uit te remmen en de derde plaats voor zich op te eisen. De snelste man in de achtervolgende groep was echter Van der Ende die eerst in één actie de teamgenoten Van Dongen en Bleekemolen wist te passeren terwijl een ronde later ook Van der Pol eraan moest geloven.

480_schrijvers

Daarmee was de volgorde Van Es, Crevels, Van der Ende, Van der Pol, Bleekemolen, een sterk rijdende Schryvers voor Van Dongen en Molenaar. Na drie ronden nam Van Es duidelijk afstand van Crevels die op zijn beurt een redelijk gat had naar Van der Ende. Daarachter was Van der Pol verdwenen en teruggevallen naar de zevende plaats. De nummer vier uit de kwalificatie was geraakt door Bleekemolen, door het gras gegaan en had naast de Eurotech-rijder ook nog Molenaar en Schryvers voorbij moeten laten. Op dat moment ging het echter in de BRL Light-klasse mis in de Geert Timmerbocht.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet