IndyCar

IRL: Zege Kanaan in Kentucky, Franchitti herhaalt crash-stunt (met filmpje!)De Schot Dario Franchitti is er dit weekend wederom in geslaagd om voor sensationele krantenkoppen te zorgen. Voor de tweede achtereenvolgende maal was Franchitti bij een spectaculaire crash betrokken. Ditmaal nota bene nadat de race al was afgevlagd!

Tekst Willem J. Staat

kentucky_podium
Voor de tweede keer moet Dario Franchitti Tony Kanaan over zijn escapades informeren.
Foto: Honda

Vreugde en schade bij AGR
De Schot Dario Franchitti wist afgelopen weekend het team van Andretti Green Racing een flinke schadepost te bezorgen. Winnaar Tony Kanaan was reeds aan zijn uitloopronde begonnen, evenals de Japanner Kousuke Matsuura, die eveneens aanmerkelijk vaart verminderde. In een moment van onoplettendheid toucheerde de AGR-Dallara van Franchitti op volle snelheid de bolide van de Japanner, en crashte op vrijwel identieke wijze als op Michigan een week geleden. In tegenstelling tot Michigan gaf Franchitti duidelijk toe dat het zijn fout was. Na Michigan vlogen Dan Wheldon en Dario Franchitti elkaar in de media behoorlijk in de haren. Eerder in de wedstrijd was de Schot tijdens zijn allerlaatste pitstop in de fout gegaan. Uiteindelijk eindigde Franchitti nog als achtste, maar zijn tegenstanders Tony Kanaan en Scott Dixon lopen aardig in op de koploper in het kampioenschap.

Zege Kanaan
Eigenlijk domineerde Tony Kanaan op Kentucky volledig. De AGR-coureur reed vrijwel 131 ronden op kop. Alleen een incident met zijn landgenoot Helio Castroneves zorgde voor wat opschudding. De beide Braziliaanse boezemvrienden raakten elkaar tijdens het lappen op de backstretch. “Ik ben hier niet blij, maar ik zal zeker met Team Penske spreken” aldus Tony Kanaan, die zich met zijn zege op Kentucky eveneens als titelkandidaat heeft ontwikkeld.

UITSLAG
1. Tony Kanaan Dallara Honda 200 ronden
2. Scott Dixon Dallara Honda 200 ronden
3. A.J. Foyt IV Dallara Honda 200 ronden
4. Marco Andretti Dallara Honda 200 ronden
5. Tomas Scheckter Dallara Honda 200 ronden
6. Scott Sharp Dallara Honda 200 ronden
7. Ed Carpenter Dallara Honda 200 ronden
8. Dario Franchitti Dallara Honda 200 ronden
9.Helio Castoneves Dallara Honda 199 ronden
10.Vitor Meira Dallara Honda 199 ronden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet