Formula Renault 2.0

NEC Formule Renault 2.0: Kechele, Kechele en nog eens Kechele (lang)


480_kechele_start

Race 1
Op zaterdagochtend stond de eerste race van het weekend op het programma. Frank Kechele kende een goede start en leidde het veld de eerste linker in. Achter hem volgden Fabio Onidi en Oliver Oakes. Minder soepel verliepen de zaken voor Kelvin Snoeks. De piloot van AR Motorsport zag dat Pedro Nunes voor hem spinde en werd vol door de Braziliaan geraakt, waardoor zijn wedstrijd direct ten einde was. Niet veel later moest ook zijn teamgenoot Dennis Retera het strijdtoneel verlaten. In alle mêlee tijdens de openingsronde was zijn voorvleugel fors beschadigd, waardoor hij zijn auto de pits instuurde.

480_start2

Net achter de kopgroep vormde zich een aardig treintje auto’s achter Anton Nebylitskiy van SL Formula Racing. De Rus leek dit weekend eindelijk wat snelheid gevonden te hebben en vormde de kop van het middenveld. Vlak achter hem was Nick Catsburg druk doende om een weg langszij te vinden.

480_melee

Totdat hij halverwege de wedstrijd een kleine fout maakte en terugviel naar de elfde positie, net achter Stef Dusseldorp. Dusseldorp kampte met een kapotte voorvleugel en kon zijn plek niet lang vasthouden. Twee ronden voor het einde zag hij de gele bolide van Catsburg dan ook langszij schieten. Romano de Ruit reed een mooie inhaalrace. Komende vanaf de twintigste positie wist hij diverse concurrenten te verschalken en finishte de race uiteindelijk op de dertiende plaats, net voor Dennis Swart.

480_herzberger
Gwendolyn Hertzberger reed een solide race en kwam als 19e over de finish

480_finish

Voorin het veld zag Frank Kechele de finishvlag dus als eerste, met Tobias Hegewald en Oliver Oakes op ruime afstand achter hem. Met enig gevoel voor understatement blikt Kechele terug op zijn zegtocht: “Op zich had ik geen fantastische start, maar ik kon mijn leidende positie handhaven. De baan was erg vies vandaag, maar desondanks kon ik al snel een gat slaan naar mijn directe opponenten. Al met al kende ik weinig weerstand in de race.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet