Formula Renault 2.0

NEC Formule Renault 2.0: Kechele, Kechele en nog eens Kechele (lang)

480_kechele

Kechele.
Zo kan het NEC Formule Renault 2.0 weekend tijdens de Zandvoort Masters of F3 @ Zolder in één woord omschreven worden. Op ieder uitslagenlijstje stond zijn naam bovenaan. Tja, de strijd om het kampioenschap is wel eens spannender geweest in het NEC Formule Renault 2.0…

480_kechele_loopt

Tekst: Sander Dorsman
Foto's: Tim Böhme en Chris Schotanus

Goed begonnen is half gewonnen
Dat moet Frank Kechele wellicht gedacht hebben in de aanloop naar de beide kwalificatiesessies op vrijdag. Met ogenschijnlijk gemak wist de Duitser zijn Formule Renault 2.0 auto voor de beide races richting de pole te sturen. Zoals gebruikelijk was het achter de ervaren Kechele een stuk spannender. Fabio Onidi tekende voor de tweede startplaats voor race 1, met Vaitteri Bottas vlak achter hem. Voor de tweede wedstrijd claimde Tobias Hegewald de tweede stek en Fabio Onidi de derde.

480_hegewald
Tobias Hegewald

Donderspeech
De Nederlandse deelnemers hadden het vooral in de eerste kwalificatiesessie niet makkelijk. De best geklasseerde Nederlander was uiteindelijk Nick Catsburg, die met de elfde positie genoegen moest nemen.

480_catsburg

“Na mijn matige eerste kwalificatie kreeg ik in de pauze tussen de twee sessies een donderspeech van mijn team dat ik veel sneller kon. Dit werkte, want ik ging hierna 10 kilometer harder de eerste bocht in en kwalificeerde me terstond als zesde voor de tweede race.” Niet alleen Nick Catsburg wist zich duidelijk te verbeteren in de tweede kwalificatie.

480_romano

Teamgenoot Romano de Ruit scoorde een 13e startplaats, terwijl Stef Dusseldorp zich van de 15e startplaats verzekerde.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet