Formido Swift Cup

Swift Cup: Tim van Gog wint race, maar verliest bijna haardos (lang)


480_start2

Race 2
Het grote voordeel van pech of fouten op de zaterdag is dat er op zondag altijd nog een herkansing is. De Swifts racen immers twee manches per raceweekend, waarbij de startopstelling van de tweede heat bepaald wordt door de uitslag van de eerste rit.

480_start2_2

Zonder problemen
Tim van Gog mocht dus wederom vanaf de pole-position vertrekken. De start verliep geheel zonder problemen en de complete topvijf behield zijn positie. In de openingsfase van de race leek Tim van Gog wederom een gaatje te slaan met Steve Kirsch. Er was al snel sprake van een topvijf, want de op plaats zes liggende Marcel Dekker moest ruimte toegeven.

480_gograce2

Druk neemt toe
Ronde na ronde leek Van Gog enkele meters te pakken op Kirsch, maar feitelijk gaf de Duitser niks toe op zijn jonge Nederlandse concurrent. In de zesde ronde nam de druk van Kirsch toe. Hij liet zich duidelijk in de spiegels van Van Gog zien en deelde wat speldenprikjes uit. Aan het einde van die ronde maakte Van Gog een foutje in de Jacky Ickx-chicane. Met minder snelheid kwam hij de bocht uit, waardoor Kirsch een succesvolle actie kon plaatsen.

Heftige gevechten
De op de vierde plaats liggende Sandra Douma voerde ondertussen de druk op bij Martin van Rossen junior.

480_vandeberg

Achterin het veld vonden er ook heftige gevechten plaats met onder anderen Kim van den Berg, Jasper Bijl, Peter Schreurs en ook Theresia Balk met Cees van Oord.

480_finish_kirsch

Verder geen fout
Steve Kirsch maakte verder geen fout en behaalde alweer zijn zesde overwinning van het seizoen. Tim van Gog gaf weinig toe op de Duitser, maar moest genoegen nemen met de tweede plaats. Martin van Rossen jr. weerstond op zijn beurt de druk van Sandra Douma in de strijd om de derde positie. Sandra wist daarmee wel de Ladies Cup te winnen.

480_jager

Hierin was een tweede plaats voor Suzanne Jager en een derde positie voor Laura Kool.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet