Formido Swift Cup

Swift Cup: Tim van Gog wint race, maar verliest bijna haardos (lang)


480_blij_gog

’Echt goed’
Tim van Gog was natuurlijk dolblij met zijn allereerste winst in de autoracerij. "De eerste rondjes waren echt goed. Steve moest serieus moeite doen om me bij te houden en maakte daardoor foutjes. In de laatste ronden kon Steve weer terugkomen en was het voor mij alleen nog maar in de spiegels kijken. In tegenstelling tot in de eerste ronden ging ik me teveel met de dingen achter me bezig houden en maakte daardoor foutjes. Steve kon me echter niet tot een beslissende fout verleiden.”

480_blij_vader

Doorbraak
Steve Kirsch, die pas voor de tweede keer dit seizoen werd verslagen, was ondanks zijn tweede plek tevreden. "Met de podiumplaats scoor ik toch goed voor het kampioenschap en als team hebben we het uitstekend gedaan. Voor de klasse is het ook goed dat er eens een ander wint. Na mijn foutje kon ik nog wel terugkomen. Ik had in de laatste ronde een doorbraak kunnen forceren bij Tim, maar daar koop je niets voor.”

480_snelheid

Geen gekke dingen
Martin van Rossen jr., de nummer drie: "We reden als teamgenoten achter elkaar dus dan ga je geen al te gekke dingen doen. Steve vloog er echter even vanaf waardoor Sandra en ik erlangs konden. Kirsch was daarna sneller waardoor hij me weer voorbij kon. Ik verremde me twee keer maar uiteindelijk lukte het door me beter te positioneren om Sandra voorbij te steken en daarmee de derde positie op te eisen.”

480_snelstelady

Snelste lady
De snelste dame, Sandra Douma: "Bij de start konden we als teamgenoten een mooi blok vormen en daarmee Karel Verspaget achter ons houden. Ik was snel en liep in op Steve. Toen hij een foutje maakte, konden Martin en ik profiteren en de tweede en derde positie overnemen. Het tempo was goed en soms dacht ik zelfs in te lopen op Tim van Gog. In mijn spiegels zag ik op een gegeven moment Steve komen. Ik maakte zelf een foutje maar wilde het gat voor mijn teamgenoten niet dichtgooien, daar koop je niets voor. Eenmaal achter Martin (Van Rossen jr.) maakte hij wat foutjes en wilde ik er langs. Helaas gooide hij het gat wel dicht waardoor ik nu de nodige schade aan de neus heb. Jammer dat ik daardoor punten moet laten liggen en Tim van Gog door zijn winst verder is uitgelopen.”

480_berg_zand
Kim van den Berg had in de eerste race problemen in de Jacky Ickx-bocht

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet