Formido Swift Cup

Swift Cup: Tim van Gog wint race, maar verliest bijna haardos (lang)


480_start

Race 1 op zaterdag
Tijdens de zaterdagochtend verreden eerste race over twaalf ronden moest Tim van Gog tonen dat hij zijn goede uitgangspositie kon omzetten in zijn eerste autosportzege ooit. Bij de start was de 19-jarige Heemstedenaar in ieder geval prima weg. Van Gog pakte bij het ingaan van de eerste linksdraaier de leiding. Hij werd gevolgd door Steve Kirsch en Sandra Douma.

480_start_race1

Langgerekt veld
De eerste doorkomst was gelijk aan de startopstelling: Van Gog, Kirsch, Douma, Martin van Rossen jr., Karel Verspaget en de rest van het langgerekte veld.

480_teamgenoten

Omdat zich achter Van Gog een gevecht om de tweede positie ontwikkelde tussen de teamgenoten Kirsch, Douma en Van Rossen, kon Tim enige afstand nemen. Kirsch maakte vervolgens één van zijn zeldzame foutjes, ging te ver naar buiten en moest Douma en Van Rossen jr. laten passeren.

Close racing
Tim van Gog wist het gaatje naar Douma iets te vergroten. Daarachter Van Rossen jr. en Kirsch, op enige afstand gevolg door Verspaget met enkele meters daar weer achter Daan Stots en de tweede dame Suzanne Jager.

480_daanstots
Daan Stots in actie

Echt afstand kon Van Gog niet nemen terwijl achter Douma Kirsch aandrong bij Van Rossen jr. om de laatste podiumplek. Kirsch had de snelheid weer gevonden en passeerde Van Rossen jr. een ronde later in de Villeneuve chicane om vervolgens in de zevende ronde ook zijn andere ploegmaat Douma te verschalken na een foutje van de sterke Lady-driver. Daarachter bleef de volgorde met Van Rossen jr., Verspaget, Stots en Jager ongewijzigd.

480_verspaget_race1

Spannend slot
Eenmaal weer op zijn oorspronkelijke uitgangspositie (tweede) aangeland, liep Kirsch in op leider Van Gog. De enige rijders die een snelste rondetijd van onder de twee minuten klokten, namen meer en meer afstand van Douma en Van Rossen junior.
Terwijl Daan Stots, pas bezig aan zijn tweede raceweekend in de Swift Cup, snel inliep op Karel Verspaget. Daarmee gingen er drie duo’s op enige meters van elkaar over het circuit.

480_verdedigen1

480_verdedigen2

Verdedigen
Met nog drie ronden te gaan moest Van Gog verdedigende lijnen rijden om Kirsch achter zich te houden. Wel lukte het Van Rossen om Douma van de derde positie te verdrijven. Hoewel Kirsch sterkt bleef aandringen, kon de Duitser geen gaatje vinden, terwijl Van Rossen jr. meer afstand nam van Douma. In de laatste ronde zat Kirsch aan de bumper van Van Gog, maar ondanks dat de leider even over de curbstones moest, wist hij Kirsch achter zich te houden en daarmee zijn eerste winst in de Formido Swift Cup voor zich op te eisen. Op de derde plaats volgde Van Rossen jr. voor Douma, Verspaget, Stots en Jager die daarmee als tweede dame geklasseerd werd. De derde plaats in de Ladies Cup ging naar Theresia Balk.

480_balk
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet