BMW 130i Cup

BMW 130i Cup: Diskwalificatie Coronel maakt Van der Ende titelfavoriet (lang)

480_ende_2wielen

Nadat Ricardo van der Ende de eerste race van de Samsung BMW 130i Cup op het circuit van Zolder had gewonnen, kwam Tim Coronel in de tweede race als eerste over de finish. Na afloop werd de auto van Coronel afgekeurd en raakte Tim dus zijn punten kwijt. Hierdoor werd Jan Joris Verheul tot winnaar uitgeroepen. Ricardo van der Ende lijkt door dit voorval in een fluwelen fauteuil naar de titel te racen.

Tekst: Roy van der Laan
Foto's: Chris Schotanus, Tim Böhme en Gerrie Hoekstra

480_ende_blij

Het vijfde raceweekeinde van de Samsung BMW 130i Cup werd verreden tijdens de ‘Zandvoort Masters of Formula 3 @ Zolder’, het enige buitenlandse uitstapje van de merkencup.
Het startveld telde achttien auto’s. Henry van Os en André de Vries ontbraken, evenals de beide prinsen. De BMW’s van Racing for Orange werden voor deze keer bestuurd door good-old Frans Vörös en Mathijs Bakker.

480_bakker
Mathijs Bakker

480_voros_actie

Hun rol als gastrijder bij het team van Jan Lammers was geen hele grote verrassing. Vörös reed in de jaren ’80 al voor Lammers, zowel in de Formule Ford als in de toenmalige Formule Opel-Lotus. Bakker is al enkele jaren als sponsor van Lammers’ teams actief en rijdt daarnaast in DNRT-verband en in de Seat Cupra Cup.

480_dillon_beschuit

Qua deelnemersveld nog een eervolle vermelding voor de kersverse vader Dillon Koster, die ondanks dit heuglijke feit toch van de partij was.

Aangepaste wielen
Na de aanpassing van de Pirelli-banden (zie het verslag van de races op TT Circuit Assen) waren deze keer de wielen aan de beurt om gewijzigd te worden. Bij de wielen, die origineel geschikt zijn voor montage van run flat-banden, is in het velgbed materiaal verwijderd. Zo kunnen de banden makkelijker (of eigenlijk moeten we zeggen: minder moeilijk) gemonteerd worden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet