Formula Ford

Formule Ford: Anders Krohn en Auke Genemans meesterlijke winnaars (lang)

480_krohn_strijd

Met een dubbele overwinning was Anders Krohn de grote winnaar van het Masters-weekend op Zolder. In de eerste race knokte de Noor zich na een foutje sterk terug. In de tweede race werd de fraaie strijd om de leiding door een remfoutje van Rogier Jongejans voortijdig beslist. Francesco Pastorelli hield als leider in de tussenstand van het kampioenschap de schade met twee keer een tweede plaats beperkt. In de Zetec-klasse pakte Auke Genemans de dubbel. Verrassend bezetten Jan Paul van Dongen en Jennifer van der Beek tot twee keer toe de resterende podiumposities.

480_genemans

Tekst: Remco Scheelings en Maarten Overdijk
Foto's: Gerrie Hoekstra, Tim Böhme en Chris Schotanus


480_vrijdagochtend

Op de vroege vrijdagochtend mocht de Formule Ford als eerste klasse de officiële kwalificatie afwerken. Onder droge omstandigheden kozen bijna alle rijders ervoor om meteen de baan op te gaan.

480_melroy

In eerste instantie waren het Zetec-klasse-rijders Melroy Heemskerk en Michel Florie die het veld aanvoerden maar al snel namen de rijders van Vuik en KTG Racing het heft in handen. Rogier Jongejans (KTG), Henk Vuik en Anders Krohn (allebei Vuik Racing) wisselden elkaar aan kop af, maar het was Geva-rijder en aanvoerder van het kampioenschap Francesco Pastorelli die halverwege de twintig minuten durende sessie de voorlopige pole in handen had.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet