SEAT Cupra Cup

SEAT Cupra Cup: De Groot / Kuus winnen spectatulaire race

De tweede race in de Seat Cupra Cup en de allerlaatste race van de 2007 Masters of Formula 3 editie is gewonnen door Dennis de Groot en Menno Kuus. Op ruime afstand volgden Mark Kroes en Matthijs Bakker, die het in de slotfase nog hevig aan de stok hadden met de equipe van Sheila Verschuur en Sandra van der Sloot.

Tekst: Maarten Overdijk

De 40-minuten durende race in de Seat Cupra cup was vandaag de enige endurance race tussen de sprintraces die het programma bevatte. Toch was het alleen deze race waarbij een startcrash te noteren viel. De wagen van Robert Schilpoort en Robert Heuser ging nog voor de eerste bocht rechtsaf de muur in. Ook de equipe Rosier / Gras haalde de eerste bocht niet en bleven op de baan stilstaan met een gebroken voorwielophanging. De blauwe Seat van Harry Dekker en Boy van der Heide was ook slachtoffer van het incident. Ze haalden nog wel de Eerste Linkse, maar moesten daarna opgeven.

Dit alles zorgde ervoor dat de safety-car in de baan kwam. Veel teams maakten gelijk van de gelegenheid gebruik om de verplichte pitstop te maken en de rijderswissel toe te passen. In alle hectiek stonden op een gegeven moment zoveel Seats langs de baan of in de pits, dat de safety-car slechts één equipe achter zich aan had rijden. Na 10 minuten wordt de baan weer vrijgegeven en vindt er een herstart plaats. Het team Morien / Duivenvoorde doet dan al niet meer mee voor de prijzen. Ze rijden op een aantal ronden achterstand wel de race uit. Kort na de herstart worden er twee drive-through panelties uitgedeeld. De equipe Dekker / Dekker krijgt die straf voor het overschrijden van de bekende witte lijn bij het uitrijden bij de pits. De equipe Smeijsters / Verkoelen voor een gevaarlijke manouvre bij de start van de race.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet