Formule 1

Formule 1: Hamilton foutloos naar de zege

Lewis Hamilton heeft op de enige en juiste manier antwoord gegeven op de kwalificatie perikelen van zaterdag. Hij reed van start tot finish aan de leiding en wist in de slotfase de aandringende Kimi Raikkonen achter zich te houden. Nick Heidfeld kende een slechte start, maar wist wel een podium te bemachtigen. Alonso reed na een fout in de eerste ronde naar de 4e positie, terwijl Filipe Massa niet in staat was zijn slechte kwalificatie ongedaan te maken. Hij eindigde als 13e.

Voorafgaand aan de race werd bekend dat niet alleen Fernando Alonso vijf plaatsen terug werd gezet op de grid, maar ook Giancarlo Fisichella. De Italiaan zou in de eerste kwalificatie nieuwbakken Spyker-rijder Sakon Yamamoto opgehouden hebben en kreeg hiervoor van de stewards dezelfde straf toebedeeld als Fernando Alonso voor het pitstopincident.

Bij de start komt Nick Heidfeld slecht van zijn plek. Hij start vanaf het vuile gedeelte op de baan en ziet gelijk Kimi Raikkonen langzij komen. Fernando Alonso begint aggressief aan zijn race, hetgeen hem niet foutloos afgaat. Aan het eind van de eerste ronde maakt hij een fout die hem terugwerpt naar 8ste positie. Terwijl Alonso gelijk weer plaatsen kon goedmaken door middel van inhaalacties op Webber en Kubica, heeft Filipe Massa het moeilijk in het middenveld. Gestart met een volle tank benzine ziet hij in de openingsfase zelfs de Super Aguri coureurs voorbij komen en rijdt hij een tijd rond op de 16e positie.

De eerste pitstop van Raikkonen is een seconde korter dan die van Hamilton. Het verkleind het gat tussen de twee leiders van de race tot 3 seconden. Tot aan de tweede serie pitstops gebeurt er vervolgens niet zo veel, afgezien van een incident tussen Anthony Davidson en Giancarlo Fisichella. De Brit reed tegen de Italiaan aan op het moment dat de Renault rijder de pitstraat verliet. De Engelsman moest opgeven met een gebroken achterwielophanging.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet