Formule 2

GP2: Adam Carroll en Javier Villa winnen op de Hungaroring


Race 2: Villa profiteert van actie Rodriguez
In de tweede race kent Adam Carroll een enorm goede start. Startend vanaf plek 8, stoot hij gelijk door naar de 4e plaats. Adrian Zaugg en Roldan Rodriguez gaan aan de leiding voor de Spanjaard Javier Villa. Ho-Pin Tung is er dan al niet meer bij. Hij komt niet verder dan de start en moet opgeven met een kapotte aandrijfas.

Halverwege de race ontstaat een treintje achter raceleider Zaugg tot aan de 7e plek van Timo Glock. Rodriguez probeert een inhaalacie op de leidende Zaugg, maar dat gaat niet volgens plan. Rodriguez gaat door het gras, raakt Zaugg en het is Villa die profiteert. Zaugg sluit aan als 7e, Rodriguez beperkt zijn duikeling tot de 3e plaats.

Kampioenschapsleiders Timo Glock en Lucas di Grassi hebben elkaar in de twintigste ronde gevonden in de strijd om de 4e plek. Het gevecht duurt echter kort, want de wagen van Glock begint kuren te vertonen en de Duitser moet al snel opgeven. Aan kop gebeurt in de slotfase niks meer. Tussen het leidende trio Villa, Carrolll en Rodriguez zitten afstanden die echte strijd onmogelijk maken. Ze consolideren alle drie richting de finish, waarmee Villa zijn 3e zege van het seizoen pakt.

De stand
De stand in het kampioenschap is door de twee 4e plaatsen van Lucas di Grassi weer spannend geworden. Het gat van Timo Glock is geslonken tot slechts 1 punt. Het seizoen wordt over drie weken vervolgd in Istanbul.

Tussenstand GP2 Series
1. Timo Glock, 55 punten
2. Lucas di Grassi, 54 ptn
3. Luca Filippi, 35 ptn
4. Kazuki Nakajima, 33 ptn
5. Javier Villa, 29 ptn
6. Andreas Zuber, 29 ptn
7. Georgio Pantano, 28 ptn
8. Pastor Maldonado, 25 ptn
9. Adam Carroll, 24 ptn
10. Bruna Senna, 24 ptn
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet