Formule 2

GP2: Adam Carroll en Javier Villa winnen op de Hungaroring

Adam Carroll en Javier Villa zijn de winnaars geworden van de GP2 races op de Hungaroring. Adam Carroll reed een strakke race op zaterdag, kende een goede pitstop en was niet meer te achterhalen voor de rest. Op zondag reed Carroll wederom een sterke wedstrijd. Hij moest de winst laten aan Javier Villa, maar kwam sterk opzetten vanaf de 8ste startpositie.

Tekst: Maarten Overdijk

Race 1: Carrolll profiteert van goede pitstop
De lange GP2 race op zaterdagmiddag is gewonnen door Adam Carroll. De Brit in dienst van het team van Giancarlo Fisichella won een spectaculaire race vlak voor Kazuki Nakajima en Andreas Zuber. Kampioenschapsleider Timo Glock kende een slechte pitstop en kwam niet verder dan een 10e plek aan de finish. Ho-Pin Tung strijd mee om de punten. In de slotfase probeert hij Adrian Zaugg te verschalken, maar gaat daarbij te wijd en verliest een plek aan Villa. Achteraf bleek het een dure fout te zijn, want Georgio Pantano moest nog een pitstop maken en met zijn actie gaf Tung dus indirect Javier Villa een punt en de pole-position voor zondag cadeau.

De GP2 race zorgde, niet voor het eerst dit seizoen, voor veel spektakel. In de 13e ronde was het helemaal raak, toen allereerst debutant Markus Niemal uit de race chrashte. Aan het eind van die ronde verliest Filippi de controle over zijn auto in de laatste bocht. Zijn auto knalt hard in de muur en tolt meerdere malen over het rechte stuk. Zijn losgeraakte achterwiel raakt de aankomende Alexander Negrao. Zijn spin kan niet meer ontweken worden door Vitaly Petrov, waarna de chaos compleet is.

De op de baan gebrachte safety car biedt kansen voor de rijders die nog een pitstop moeten doen. De grootste profiteur in dit verhaal is Adam Carroll. Hij belandt aan de leiding. In de slotfase dringt de op de derde plek liggende Zuber aan bij de tweede plaats van Nakajima. Door dit gevecht komt de zege van Carroll niet meer in gevaar. Het is zijn 5e zege in de GP2 klasse in twee jaar.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet