Porsche Cups

Porsche Supercup: Bleekemolen tweede, Van Lagen mist nipt podium op Hungaroring

Jeroen Bleekemolen is er vandaag niet in geslaagd om zijn derde seizoenszege in de Porsche Supercup te boeken. Maar met een tweede plaats achter winnaar en regerend kampioen Richard Westbrook noteerde de Aerdenhouter wederom een mooie ereplaats. Jaap van Lagen miste net het podium en eindigde als vierde.

Tekst: Marc Kok

Jeroen Bleekemolen had zaterdag de pole-position gepakt en mocht vanmorgen dus als eerste starten voor de 14 ronden tellende race. De rappe Nederlander kon echter niet verhinderen dat Westbrook de meerdere was op de piste van Budapest. Op 6,429 seconden werd de ‘Bleek’ als runner-up afgevlagd, vlak voor de in zijn nek hijgende Damien Faulkner die slechts 0,217 toegaf op Bleekemolen.

Beter en beter
Jaap van Lagen gaat zich steeds beter thuis voelen in de Porsche Supercup. De rijder van team Bleekemolen stapte dit seizoen pas na een aantal races in en heeft zijn draai inmiddels meer dan gevonden. Vrijdag klokte de coureur uit Wekerom zelfs de snelste tijd in de vrije training. Gisteren viel de negende kwalificatietijd dan misschien wat tegen, maar tijdens de race boekte hij liefst vijf plaatsen winst. Met minder dan een halve tel achterstand op Faulkner greep Van Lagen zelfs bijna zijn eerste podiumplek in de sterkste merkencup ter wereld.

Rossen
Paul van Splunteren finishte als 19de. De rijder van HSF Porsche Eindhoven werkte zich vanaf P24 aardig naar voren, maar kreeg op de baan te maken met de Hongaarse gastrijder Norbert Kiss. "Die gast dacht dat ie in een Nederlandse merkencup racete, want wat was ie aan het rossen. Hij beukte mij zó hard van achteren, dat ik even dacht dat mijn Porsche kapot was. Gelukkig kon ik door, maar ik was wel uit mijn ritme. En moest op het laatst ook nog David Saelens voorbij laten gaan. Maar het was al met al een spannend gebeuren vandaag, met veel actie op de baan. Dat was leuk.’’
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet