Porsche Cups

Porsche Supercup: Jaap van Lagen snelste in vrije training Hungaroring

Jaap van Lagen heeft vandaag een mooie prestatie neergezet. De coureur van Team Bleekemolen zette tijdens de vrije trainingen van de Porsche Supercup de snelste tijd neer. De Hungaroring bleek de Nederlanders goed gezind want Jeroen Bleekemolen (derde) en Patrick Huisman (vierde) zaten ook in de top.

Tekst: Marc Kok

Tot enkele weken geleden had Jaap van Lagen nog nooit op de Hungaroring gereden. Hij kreeg vorige maand echter een uitnodiging van een raceteam om een eenmalige rentree te maken in de World Series by Renault 3.5. Van Lagen ging op die invitatie in, puur om baankennis van de Hungaroring op te doen. Van die extra bagage maakt hij nu uitstekend gebruik, gezien Van Lagens mooie prestatie vrijdag op de Hongaarse piste.

Met een tijd van 1:49,678 was Van Lagen 0,191 seconde rapper dan Porsche Supercup-kampioen Richard Westbrook en 0,472 dan Jeroen Bleekemolen. Patrick Huisman volgt op 0,565. De rijders van HSF Porsche Eindhoven Paul van Splunteren (22ste) en Simon Frederiks (25ste), vorig weekend nog klassewinnaar in de GT3 van de 24 uur van Spa-Francorchamps, bevonden zich in de achterste contreien.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet