IndyCar

Champcar: Milieufreaks eisen verbod Champcarwedstrijd Assen

Het Dagblad van het Noorden meldt in haar avondeditie dat met het verrijden van de jaarlijkse TT en het WK Superbikes het TT bestuur door zijn jaarlijks toegestane aantal geluidsdagen heen is. Op basis van de bestaande vergunningen is er geen ruimte meer om de Champcarwedstrijd op 2 september a.s. te laten plaatsvinden.

Tekst Willem J. Staat

rd_san_jose
Verhinderen milieufreaks de komst van Robert Doornbos en het Champcarcircus
naar Assen? Foto: Champcarworldseries.


Dwangsom van 1 miljoen Euro per dag
Namens omwonenden, natuur- en milieuorganisaties eiste advocaat P. Sluyter vanmiddag een dwangsom van 1 miljoen Euro per dag in zijn betoog voor de Rechtbank in Assen. Raadsman M.J. Faro van het circuitbestuur bestreed deze lezing. Volgens hem is er door een aangepaste programmering in het WK Superbikes in april minder lawaai geproduceerd en staan het circuit en de Champcarorganisatie nog drie extra geluidsdagen ter beschikking. Op woensdag 8 augustus doet de rechtbank in Assen uitspraak.

Gevolgen
Op dit moment valt niet te voorspellen hoe de uitspraak zal zijn. Een negatieve uitspraak kan verstrekkende gevolgen hebben. Het Champcarpakket bestaat om logistieke redenen uit twee Europese wedstrijden. Bij een negatieve uitspraak kan alleen de wedstrijd in Zolder doorgang vinden. Indien de Nederlandse fans van het Minardi Team USA en Robert Doornbos verstoken blijven dan is dit een dieptepunt voor de Nederlandse autosport.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet