Diversen

Div: Sterke race van Sheila Verschuur in VW Polo Cup eindigt net buiten podium

polo_verschuur

Sheila Verschuur had zich knap op een vierde plaats gekwalificeerd tussen de Duitse titelkandidaten. Bij de start kwam Sheila redelijk goed weg, maar bij het ingaan van de Tarzanbocht kwam ze sterk in het gedrang. Zo sterk zelfs dat ze bij het ingaan van de Gerlachbocht tussen Alexander Rambow aan het ene portier en Andreas Pfister aan het andere klem kwam te zitten en bijna van de grond getild werd. Sheila gaf echter geen krimp en bleef doorgaan. Rambow dolf het onderspit na deze door hemzelf ingeleide actie, hij viel terug naar een achtste positie. Maar ook Sheila Verschuur kwam niet ongeschonden uit de strijd, ze verloor een plekje aan Shane Williams.


Tekst: Marco Antheunisse
Foto's:Tim Bohme

Met hem ging ze direct volop in de strijd, diverse keren wist ze de Polo bijna naast hem te zetten. Ook Williams wist echter van geen wijken en pareerde elke aanval, waarbij ook af en toe wat kusjes over en weer werden gegeven. Vreemd genoeg kreeg Verschuur een waarschuwing voor gevaarlijk rijgedrag, iets wat iedereen op Zandvoort verder ontging. Er waren immers vandaag heel andere dingen te zien die totaal onbestaft bleven.

Door deze strijd om de vierde plaats kon de top drie wat weglopen. Maar na de waarschuwing voor Verschuur kreeg Williams wat op adem en ging hij op weg naar de koplopers. Zover kwam het echter niet, omdat in de elfde ronde een code rood de race voortijdig beëindigde. Die werd veroorzaakt nadat Heiko Gerth naar het scheen een concurrent om een van de laatste plaatsen opzettelijk elimineerde door hem op volle snelheid naast de baan te lanceren. Gelukkig voor het slachtoffer bleef de schade beperkt tot materiaal.

polo_kamphues

De twee andere Nederlandse deelnemers, Laurent Calkoen en Rob Kamphues startten resp. vanaf een 18e en een 22e plaats. Beide wisten enkele plaatsen goed te maken, Calkoen finishte als 14e en Kamphues als 18e.

Race Volkswagen Polo Cup,
Circuit Park Zandvoort, 29 juli 2007
1. Constantin Dressler, 11 ronden
2. Andreas Simonsen, op 1,2
3. Andreas Pfister, op 1,5
4. Shane Williams, op 4,6
5. Sheila Verschuur, op 9,5
14. Laurent Calkoen, op 23,3
18. Rob Kamphues, op 46,8
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet