WTCC

FIA WTCC: Chevrolet slaat zijn tweede slag in Anderstorp

480_huff

Chevrolet deed goede zaken tijdens de eerste FIA-WTCC race op Anderstorp. Met de overwinning van Rob Huff boekte men succes, maar de zevende en achtste positie van Larini en Menu brachten hen op de eerste startrij van de tweede race. Tom Coronel stond daar met zijn vierde plaats in de eerste race kort achter. Gelukkig was er deze keer sprake van drogere weersomstandigheden, desondanks werden er door de rijders voor deze race verschillende typen banden gemonteerd. Wie het bij het rechte eind zou hebben, moest blijken in de navolgende 13 raceronden, die staand gestart werden. Nadeel voor Tom Coronel was daarbij wel dat hij aan de meest natte kant van de baan stond. De overwinning ging ook in de tweede race naar het team van Chevrolet en Coronel eindigde weer net buiten het podium.

Tekst: Jakob Dekker

Tom stuurde na het verkleuren van het startlicht gelijk naar binnen sloot aan bij de mannen voor hem. De enige die bleef staan was Jordi Gene met zijn dieselmotor aangedreven Leon. In die eerste ronde werd er gezocht naar de juiste positie, Coronel lag na de eerste doorkomst vierde op enige achterstand achter Tarquini. Larini voerde het veld aan voor Menu en diezelfde Tarquini. Coronel reed redelijk vrij en voor hem zou het gevaar in principe van achteren komen. Daar was het met name Thompson die hem in het vizier had.

480_tielemans

De tweede Nederlander, Olivier Tielemans reed in die beginfase rond de achttiende positie en nog voor de op slicks gestarte Farfus in een BMW. In die beginfase verstevigde de kopgroep van drie haar voorsprong, gevolgd door het groepje onder aanvoering van Coronel en wat daarachter Huff, Thompson en Yvan Muller. Priaulx lag op dat moment twaalfde en was druk doende plaatsen te winnen, maar niemand liet dat zonder slag of stoot gebeuren.

Priaulx
Thomson probeerde dichter bij Coronel te komen maar kende de nodige strijd met de Chevrolet van Rydell. Zij aan zij streden zij om de vijfde plek, waarbij Tom kon profiteren en weer iets uitliep. De groep voor hem was te ver weg om ze terug te halen, dus hij deed zijn best om die vierde plek te verstevigen. Tielemans was inmiddels opgeklommen naar een dertiende plek maar zat daarmee in een groep waar enorm veel strijd was. Priaulx klom daarbij op naar de Top-tien.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet