Diversen

Div: International Formula Masters: Regen bepaalt wedstrijdverloop

Pluvius speelde ook tijdens de tweede IFM-race op het Zweedse Anderstorp weer een belangrijke rol. Met name de bandenkeuze zorgde voor de nodige hoofdbrekens bij de verschillende teams. De nummer acht van de eerste race, de Brit Tor Graves, benutte zijn pole position als beste en kwam als snelste uit de startblokken. Iets dat niet gold voor Dominick Muermans, die in de beginfase van de race uitviel.

480_drift
Chris van der Drift

Evenals in de eerste race vond Chris van der Drift wederom zijn Waterloo in een grote plas naast de baan en voor Nick de Bruijn zat er niet meer in dan een twaalfde plaats. De winst ging verrassend naar Norbert Siedler, die duidelijk voor de juiste banden koos.

Tekst: Jakob Dekker
Foto's: PR

Vrijwel direct na de start moest de safety-car er aan te pas komen om de officials een mogelijkheid te bieden een enorme hoeveelheid modder van de baan te vegen. Dat daar was er neergelegd door een van de deelnemers. De nodige ronden werden op aangepaste voltooit, waarna de race zijn vervolg kreeg. Graves werd direct gevolgd door Raques en Avila, terwijl de Belg D’Ambrosio op dat moment zesde lag.

480_bruijn
Nick de Bruijn

Nick de Bruijn reed toen als dertiende, twee plaatsen voor Chris van de Drift. Na de Safety Car situitie kozen meer rijders voor ene bezoek aan de pits, omdat zij toch meer voordeel zagen in de montage van slicks. De mannen aan de kop deden dat heel bewust niet. Nauwelijks een ronde later raakten Van de rDrift en Maulini elkaar, waarna de Nederlander van de baan ging en in een grote diepe plas tot stilstand kwam. Dit tekende voor hem het einde van de race.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet