WTCC

WTCC Race 1: Winst voor Huff, Tom Coronel maakt het spannend

Bij de start van de eerste race (de dertiende in het FIA WTCC kampioenschap) is de baan nog wel nat, maar het weer ziet er goed uit en het merendeel van de rijders zal zijn bandenkeus daar ook op aangepast hebben. Tom Coronel start uiteindelijk als achtste, omdat Colciago na zijn misdragingen in Porto voor deze race naar achteren op de startgrid is teruggeplaatst. De rollende start is maar kort voor de SEAT van Monteiro. Maar bij de eerste bocht melden zich aan beide kanten Chevrolets waarvan die van Rob Huff uiteindelijk de betere lijn heeft en de leiding neemt en niet meer afstaat.

Tekst: Jakob Dekker

Rob Huff profiteert optimaal van zijn positie en rijdt direct ver bij de anderen vandaan. Daarachter is er sprake van veel strijd. De SEAT’s van Monteiro en Jordi Gene handhaven zich de nodige ronden op plaats twee en drie en feitelijk geldt dat ook voor Tom Coronel, die het aan de stok heeft met Felix Porteiro in de BMW met als inzet de zevende plaats. Het is niet helemaal bekend welke rijders op welke banden rijden, maar Carl Rosenblad is degene die in de beginfase al naar de pits komt voor een wissel naar slicks.

Tielemans klimt
Chevrolet heeft duidelijk grote plannen voor deze race, want Larini en Rydell hebben elkaar duidelijk gevonden en nadat Larini wat tempo verliest neemt de gastrijder het van hem over om zo de afstand met de mannen er voor te verkleinen. Coronel heeft het zichtbaar naar zijn zin en maakt zich af en toe wat breder om iedere aanval op zijn positie af te slaan. Verder loopt zijn SEAT Team Holland Leon op lange rechte stuk duidelijk harder dan de mannen achter hem. Gene is inmiddels een plaats opgeklommen hetgeen ten koste gaan van merkgenoot Monteiro. Olivier Tielemans rijdt op dat moment op een mooie vijftiende plek.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet